Politie Flevoland

Grootscheepse mobiele alcoholcontrole

Almere 29-02-2004 - Bij een mobiele alcoholcontrole in Almere zijn dit weekend ruim 1.700 automobilisten gecontroleerd en diverse rijbewijzen ingevorderd en bekeuringen uitgedeeld wegens rijden onder invloed. Ook werd tijdens de controle in een auto drugs en wapens aangetroffen (zie bericht gisteren). De controle begon in Almere Haven en werd voortgezet in Almere Stad en Almere Buiten.

Op de Ooster- en de Westerdreef in Almere Haven kregen vijf automobilisten een bekeuring voor rijden onder invloed. Een 25-jarige Amsterdammer moest zijn rijbewijs inleveren wegens een promillage van ruim 1.4.

Weigeren

Dat gold ook voor een 36-jarige automobilist uit Hilversum, die even later moest blazen bij de controle in Stad, aan de Randstaddreef. Hij verleende geen medewerking aan de blaastest en moest zijn rijbewijs inleveren. Drie andere automobilisten kregen op dezelfde dreef een bekeuring voor een te hoog promillage.

Belediging

Voor zeventien bestuurders in Buiten, op de Polderdreef, de Buitenhoutsedreef en de Spectrumdreef gold hetzelfde. Een 28-jarige automobilist uit Lelystad beledigde een verkeershandhaver en is overgebracht naar het politiebureau. Drie automobilisten raakten hun rijbewijs kwijt omdat hun promillage boven de 1.3 kwam. Een vierde mocht hem eveneens inleveren, omdat hij weigerde te blazen.

Diefstal

Tijdens de controle probeerde een 36-jarige automobilist uit Almere er vandoor te gaan. Ter hoogte van de Lamastraat remde hij af en sprong uit de auto, waarna hij na een korte achtervolging alsnog werd aangehouden. De auto bleek geregistreerd te staan als gestolen en is in beslag genomen. De 36-jarige is overgebracht naar het bureau voor verhoor.