Politie Drenthe

zondag 29-02-04

Assen 29-02-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

14-jarige joyrijder na ongeval aangehouden
EXLOERVEEN Gisteravond vloog een 14-jarige jongeman uit Exloo met een personenauto uit de bocht op de Boermastreek. De auto was zonder toestemming van de afwezige ouders van zijn vriend, eveneens 14 en woonachtig in Exloo, meegenomen. Ook een derde 13-jarige uit Valthermond afkomstige kameraad nam deel aan het ritje van de heren. De veroorzaker verloor in een bocht de macht over het stuur en botste tegen een lantaarnpaal. De heren kozen hierna met de beschadigde auto het hazenpad. Na onderzoek ter plaatse en getuigeninformatie konden de heren getraceerd worden op het adres waar de auto thuis hoorde. De eigenaar van de auto was ondertussen ingelicht door het drietal. Er is proces-verbaal opgemaakt terzake het rijden zonder rijbewijs, veroorzaken van een ongeval, verlaten van plaats ongeval en joyriding.

Aanrijding onder invloed
NIEUW WEERDINGE Een 24-jarige man uit Joure raakte vanmorgen met zijn auto naast de rijbaan van de N364 en kwam in een sloot tot stilstand. De man die tijdens het verwisselen van een CD via de berm in de sloot terecht kwam had tevens alcohol genuttigd. Hij blies 740 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de man kreeg een dagvaarding.

Vrouw beroofd van fiets
ASSEN Een 56-jarige vrouw uit Assen werd gistermiddag op het Forum beroofd van haar fiets. De vrouw zag dat twee jongemannen, tussen 15 en 19 jaar oud, bij haar geparkeerde elektrische fiets stonden te rommelen. Toen ze de heren aansprak trok 1 van hen een mes en zette deze op de keel van de vrouw. Daarna gingen de mannen er met de fiets, met een waarde van ongeveer 2100 euro, vandoor.

De politie wil graag in kontakt komen met getuigen van dit voorval via 0900-8844.

Fiesendief aangehouden
ASSEN Een 16-jarige Assenaar werd vannacht op de Groningerstraat terzake diefstal van een fiets aangehouden. De jongeman, die behoorlijk onder invloed verkeerde, vervoerde een op slot staande fiets en trok zodoende de aandacht van de politie. Doordat hij geen duidelijke verklaring voor dit vervoer kon geven en onder invloed was werd hij ingesloten op het bureau. Na ontnuchtering bekende hij de diefstal. Er werd proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak in woningen
ASSEN Gistermiddag is er ingebroken in en woning aan het Lodewijk Napoleonplein. Door een uitzetijzer van een raam te vernielen kon men binnenkomen. De buit bestond uit een paar skeelers, stereo en een computer. De 23-jarige benadeelde deed aangifte.

Gewapende overval op vrouw
ASSEN Een 60-jarige vrouw is gistermiddag bij haar woning aan de Platolaan door een gewapende man overvallen. De vrouw die omstreeks 13.45 uur met haar auto bij de woning arriveerde stapte uit en liep richting woning. Plotseling stond daar een onbekende man voor haar die een vuurwapen op haar richtte en om geld vroeg. Nadat de vrouw verteld had geen geld te hebben rende de man weg in de richting van sporthal De Spreng..

Het signalement van de man is: ongeveer 20 a 25 jaar, lengte ongeveer 1.75, donker bruine ogen en vermoedelijk een oost-europese nationaliteit. De man droeg een zwart stoffen jack, een zwart of donkerblauwkleurige muts en een lichte broek.

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk deze man hebben zien rennen in de omgeving van de Platolaan sporthal De Spreng. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

Graffity-spuitster bekeurd
EEXT Een 46-jarige graffity-spuitster werd vannacht op heterdaad betrapt in het Fabrieksstraatje. De vrouw was bezig een verkeersbord te verfraaien toen de politie langs kwam. De vrouw kreeg een dagvaarding en beloofde het bord weer schoon te maken.

Vechtersbaas aangehouden
HOOGEVEEN Terwijl de politie tijdens een horecadienst een gesprek met de portiers van een café in Hoofdstraat vond er binnen een vechtpartij plaats tussen 2 personen. Een 33-jarige Hoogevener meldde zich en verklaarde zonder enige reden mishandeld te zijn door een 25-jarige Hoogevener. Deze werd ter plaatse aangehouden en ingesloten aan het bureau. Het slachtoffer moest zich voor een hoofdwond laten behandelen in het Bethesdaziekenhuis. De verdachte bekende geslagen te hebben omdat zijn vriendin door de man lastige gevallen werd. Hierdoor zou volgens de man over en weer geduwd zijn waarna de verdachte hem geslagen had. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Huiselijk geweld
ELIM Na een feestje thuisgekomen kregen twee echtelieden in hun woning ruzie. Daarbij sloeg de man zijn vrouw. Deze werd aangehouden en ingesloten in het bureau. Het project huiselijk geweld, waar het tweetal al in zit, zal worden vervolgd.

Woningbrand in flat
HOOGEVEEN Gisteravond ontdekte een bewoonster van De Grutto brand in haar flat. De 61-jarige vrouw die op de bank in slaap was gevallen had een vleespan nog aanstaan op het fornuis. Deze vloog in de brand en zorgde tevens voor een enorme rookoverlast. In verband hiermee werden een aantal bewoners gewaarschuwd die de flat tijdelijk verlieten. Toen de brandweer kwam was het vuur gedoofd en was er alleen nog sprake van rookoverlast. In verband met het inademen van rook werd de vrouw door ambulancepersoneel onderzocht maar hoefde niet te worden opgenomen.

Man die politie beledigde aangehouden
ASSEN Vannacht werd een 21-jarige man uit Bovensmilde in de Brinkstraat aangehouden. Toen deze daar een discotheek uitliep beledigde hij de buiten aanwezige politiemensen. Hij werd overgebracht naar het bureau in Assen. De man kreeg een geldboete van 220 euro.

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 06-52528707. Bert Visser zal de voorlichting vanaf maandagmorgen 1 maart 2004 om 08.00 uur overnemen.

info@politie-drenthe.nl