Politie Zaanstreek-waterland


13:35 27-FEB-04
loc.: ZAANDAM, DE WEER

Aanrijding loopt voor motorrijder goed af

Een 49-jarige motorrijder uit Heiloo is vrijdagmiddag met de schrik vrijgekomen nadat hij op de kruising van De Weer met Vermiljoenweg werd aangereden door een 23-jarige automobilist uit Zaandam.
De Zaandammer reed in zijn auto over De Weer, vanuit de richting van de Twiskeweg. Hij verleende op het kruispunt met de Vermiljoenweg geen voorrang aan de van rechts komende motorrijder.
De motorrijder werd per ambulance naar Ziekhuis de Heel vervoerd voor onderzoek. Daar bleek dat hij aan het ongeval niet meer overhield dan spierpijn. Ook was de voorkant van zijn motor geheel beschadigd. De rechtervoorkant van de auto was flink gedeukt.


17:22 27-FEB-04
loc.: WORMERVEER, PROV WEG W'ZN-W'GRAFTDK

Man aangehouden voor mishandeling van automobilist

Een 28-jarige man uit Heerhugowaard werd vrijdagmiddag aangehouden voor mishandeling van een 68-jarige man uit Dronten. De mishandeling was een kwestie van verkeersagressie. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.
Het 68-jarige slachtoffer en zijn vrouw reden in hun auto vanaf de oprit Provincialeweg Zaandam-Castricum de Provincialeweg Westzaan-West Graftdijk op. Hij wilde op de kruising van de Provincialeweg Westzaan-West Graftdijk/Kerkstraat rechtdoor gaan in de richting van de Ned Benenedictweg. Hij ging hierbij naar de linkerrijstrook voor rechtdoor en stond vervolgens stil achter andere stilstaande auto's voor het rode verkeerslicht.
De 28-jarige man uit Heerhugowaard die achter hem stilstond, stapte uit zijn auto en liep naar voren. Hij rukte het portier open en stompte de 68-jarige Drontenaar meerdere malen in het gezicht. Het slachtoffer wist met zijn arm twee vuistslagen af te wenden, maar met een derde vuistslag sloeg de agressieveling de oudere Drontenaar een tand door de lip. Het slachtoffer hield er een pijnlijke linkerwang en kaak, en gezwollen lippen aan over.
De gealarmeerde politie heeft de 28-jarige verdachte aangehouden en gehoord. De man verklaarde dat hij vond dat hij in zijn auto werd 'gesneden' door de auto van het slachtoffer.


20:06 27-FEB-04
loc.: VOLENDAM, SCHOKLANDSTRAAT

Gaslek noodzaakt tot ontruiming van veertien woningen

Veertien woningen aan de Schoklandstraat werden vrijdagavond geruime tijd ontruimd in verband met een gaslek. De bewoners werden opgevangen in een sportcentrum in de buurt.
Het gaslek ontstond toen medewerkers van het waterleidingbedrijf PWN bezig waren een waterlekkage te dichten, waarbij zij per ongeluk een lek in de gasleiding veroorzaakten. Brandweer en politie hebben onmiddellijk de omgeving afgezet en de bewoners ondergebracht in een sporthal aan de overkant van de straat.
Medewerkers van de brandweer en Nuon en hebben enkele uren nodig gehad om het lek te dichten. Rond 01.30 konden de bewoners terug naar hun woning.


01:19 28-FEB-04
loc.: KOOG AAN DE ZAAN, PROV WEG Z'DAM-CASTRICUM

Jongen raakt gewond bij val met bromfiets

Een 17-jarige jongen uit Markenbinnen raakte gewond toen hij met zijn bromfiets op het fietspad langs de provinciale weg Zaandam-Castricum ten val kwam. Ter hoogte van het treinstation Koog Bloemwijk was de jongen tegen een stoepje gereden, en gleed in zijn val door met zijn buik tegen een paaltje. De jongen werd met onbekend letsel per ambulance naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam gebracht.

15:17 28-FEB-04
loc.: PURMEREND, GORSLAAN

Jongen aangehouden voor bezit van vals abonnement

De politie hield op aangeven van een buschauffeur een 14-jarige jongen uit Purmerend aan, omdat deze een vervalst abonnement bij zich had. De jongen kocht gewoon een kaartje voor de bus, maar de chauffeur zag dat hij een abonnement bij zich had. Hij vroeg hem het abonnement te laten zien en zag toen meteen dat het een vervalsing betrof.
De jongen verklaarde tijdens verhoor dat hij dacht dat hij niets verkeerd had gedaan, omdat hij het valse abonnement nog niet gebruikt had. Maar ook het voor handen hebben van een vals document is strafbaar (Wetboek van Strafrecht, Art. 225, Valsheid in geschrifte. Gebruiken, afleveren, voorhanden hebben). Na verhoor is de verdachte heengezonden met een proces verbaal.


16:26 28-FEB-04
loc.: KROMMENIE, DR KUIJPERKADE

Jongetje gered uit bouwput

Een 4-jarig jongetje uit Krommenie heeft zaterdagmiddag zo'n tien minuten vastgezeten in een bouwput van enkele meters diep. Het jongetje was aan het spelen bij rioolwerkzaamheden op de Dr Kuijperkade te Krommenie. Hij viel naar beneden en kwam vast te zitten in de modder. Toen de brandweer kwam, hebben ze hem er vlot uit kunnen halen. Hij had alleen met zijn voeten vastgezeten in de prut. Ter plaatse werd het kind nagekeken door het ambulancepersoneel. Hij bleek niets te mankeren en kon met zijn moeder mee naar huis.


20:25 28-FEB-04
loc.: WIJDEWORMER, A7

Aangehouden op verdenking van diefstal metalen platen

Een 28-jarige man uit Nieuwegein en een 26-jarige man uit Purmerend werden op de A7 aangehouden op verdenking van diefstal.
Surveillerende politiemensen zagen een bestelauto met een snelheid van zo'n 40 km/uur op de A7 rijden. Zij sommeerden de auto naar de vluchtstrook om polshoogte te kunnen nemen. De auto bleek zeer zwaar beladen. In de achterbak lagen ongeveer 200 platen metaal.
De twee mannen konden afzonderlijk van elkaar niet duidelijk verklaren waar het metaal vandaan kwam. Bovendien gaf een van hen een valse identiteit op. Op grond van deze en andere verdachte omstandigheden werden de mannen aangehouden.


00:25 29-FEB-04
loc.: ZAANDAM, K KANSTRAAT

Twee mannen aangehouden bij horecagelegenheid

Twee mannen uit Oostzaan (21 en 18 jaar) werden aangehouden omdat zij in dronken toestand stennis liepen te schoppen voor een horecagelegenheid aan de K Kansstraat. Even daarvoor waren zij door de portiers al buiten gezet in verband met hun betrokkenheid bij een conflict binnen. Vervolgens maakten zij herrie en sloegen op de toegangsdeur omdat zij hun jas wilden hebben, zo verklaarden zij tegen de inmiddels ter plaatse gekomen politie.
Ondanks het feit dat de politiemensen hen tot rust maanden en aangaven te zullen bemiddelen om de jassen te krijgen, bleven de amokmakers agressief. Zij werden beiden aangehouden voor openbare dronkenschap, voor het niet opvolgen van een ambtelijk bevel, en voor het aanleiding geven tot wanordelijkheden door uitdagend gedrag. Zij werden ingesloten op het politiebureau in Zaandijk.


02:34 29-FEB-04
loc.: ZAANDAM, SPORTLAAN

Personenauto totaal uitgebrand

Op een parkeerterrein aan de Sportlaan is in de nacht van zaterdag op zondag een personenauto totaal uitgebrand. De brandweer kwalificeerde het als een kleine brand en was de brand snel meester.
Het wrak werd weggesleept door een autosleepbedrijf. De politie heeft nog geen contact kunnen krijgen met de eigenaar van de auto.


04:56 29-FEB-04
loc.: PURMEREND, DUBBELE BUURT

Man aangehouden voor wildplassen

Een 19-jarige man uit Purmerend werd aangehouden omdat hij in een winkelportiek stond te urineren en vervolgens een valse naam opgaf. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en werd een uur later heengezonden met een procesverbaal.


05:52 29-FEB-04
loc.: ZAANDAM, DAM

Man aangehouden voor mishandeling

Een 39-jarige man uit Zaandam werd aangehouden voor mishandeling van een 20-jarige man, ook afkomstig uit Zaandam. De twee mannen kregen om niets een woordenwisseling met elkaar. Dit liep uit in een ruzie, waarbij de 39-jarige Zaandammer de andere man in het gezicht sloeg. Een en ander werd bevestigd door de politiemedewerkers die zich bezighouden met het cameratoezicht.
De verdachte werd ingesloten op het politiebureau te Zaandijk.


06:56 29-FEB-04
loc.: ZAANDAM, NOORDWACHTER

Man aangehouden voor inbraak in meerdere auto's

En 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd aangehouden op verdenking van diefstal uit diverse auto's. De politie werd gebeld dat er een verdacht persoon in auto's zou snuffelen. 0p de Noordwachter, de IJdoorn en de Brikstraat troffen politiemensen een aantal auto's die waren opengebroken of waarvan een ruit was ingeslagen. Úit het bloedspoor op een van de auto's bleek dat de dader vermoedelijk gewond was geraakt. In 't Veldtpark vonden de agenten een man met een bebloede hand die voldeed aan het signalement. De verdachte werd aangehouden en ingesloten.

EINDE


---- --