Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf

Datum  Nijmegen, zondag 29 februari 2004[pic]zondag 29 februari 2004 
                                                                     
Van    Marie-José Verkade, GSM-nummer 06.53359379 / afdeling         
      Communicatie                                                   

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen
Man aangehouden voor bedreiging
Zondagochtend is op het Stationsplein een 31-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van bedreiging van een 59-jarige Arnhemmer. De man is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. De man uit Arnhem deed aangifte.

Man aangehouden voor in bezit hebben drugs

In de nacht van zaterdag op zondag is op de Slotemaker de Bruïneweg een 38-jarige Nijmegenaar aangehouden op verdenking van drugsbezit. Na een melding troffen de agenten de man aan met een op cocaïne lijkende stof waarop hij is aangehouden op grond van de Opiumwet. Tegen de Nijmegenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor vernieling

Zaterdagmorgen is op de Smetiusstraat een 20-jarige man aangehouden die ervan wordt verdacht een ruit van een horecapand vernield te hebben. De man die onder invloed was van alcohol is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaak. De 35-jarige eigenaar van het pand deed aangifte van vernieling.

Man aangehouden in bezit van busje traangas

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Wijchenseweg een 46-jarige man uit Molenhoek aangehouden die in het bezit was van een busje traangas. De man wilde het busje niet afgeven en kreeg een boete van 220 euro. Het busje zal vernietigd worden.


Aanrijding met letsel

Zaterdagochtend rond 11.15 uur heeft op de St. Annastraat tussen de Archipelstraat en de Fransestraat een aanrijding plaatsgevonden. Een 24-jarige bestuurder van een personenauto reed over de St. Annastraat, komende uit de richting van de Archipelstraat, en botste op het voertuig van een 64-jarige Nijmegenaar die voor hem reed toen deze moest afremmen voor het verkeer. Hierdoor ontstond tussen beiden een aanrijding. Een 62-jarige Nijmeegse, inzittende van de achteropkomende auto, raakte hierbij gewond en is met nekklachten naar het Radboudziekenhuis overgebracht.


Woninginbraak
Afgelopen nacht is ingebroken in een woning aan de Opaalstraat. Via het openbreken van een raam is toegang verschaft tot de woning. Uit de woning werd een computer weggenomen. De 32-jarige bewoonster deed aangifte.
Zaterdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Van Diemerbroeckstraat. Mogelijk met een valse sleutel is toegang verschaft tot de woning. Uit de woning werden 2 computers en een tas weggenomen. De 39-jarige eigenaar deed aangifte.
Zaterdag is ingebroken in een woning aan de Pastoor Zegersstraat. Via het inslaan van een raam is toegang verschaft tot de woning. Uit de woning werden sieraden en een satellietontvanger weggenomen. De 31-jarige eigenaresse deed aangifte.

District Tweestromenland
Wijchen - Politie-mountainbikers houden twee mannen aan

Surveillerende mountainbikers van de politie hebben zaterdagmiddag op de Herenstraat twee mannen uit Nijmegen aangehouden op verdenking van diefstal. Beide mannen, in de leeftijd van 35 en 37 jaar, zaten op een bankje toen een van hen ambtshalve herkend werd door de agenten. Op grond van de Opiumwet keken de agenten de tassen na die de beide mannen bij zich hadden. De spullen die daaruit tevoorschijn kwamen, waaronder dvd's, bleken van diefstal afkomstig te zijn. Hierop zijn de twee mannen aangehouden. De 35-jarige man heeft bekend en had bovendien nog een gevangenisstraf open staan van 14 dagen voor diefstal. De Nijmegenaar is ingesloten.


Berg en Dal - Verkeerscontrole

Het politieteam Groesbeek heeft afgelopen vrijdag een grote verkeerscontrole gehouden op de Oude Kleefsebaan in Berg en Dal en op de Nijmeegsebaan in Heilig Landstichting. In totaal is bij 50 automobilisten een blaastest afgenomen. Geen enkele bestuurder reed onder invloed. De volgende bekeuringen zijn uitgedeeld: 7 bestuurders kregen een bon voor rijden zonder autogordel, één passagier die voorin zat zonder gordel met een kind op schoot, 3 bestuurders voor rijden zonder geldige apk, 2 voor overschrijden van de maximum snelheid, één voor rijden met verlopen rijbewijs, één voor niet tonen van het rijbewijs en eentje voor onverzekerd rijden.


District De Waarden
Culemborg - Aanhoudingen voor mishandeling en belediging

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 22-jarige man en een 17-jarig meisje, beiden uit Vianen, aangehouden. De man, die zich daarvoor al vervelend had gedragen en beledigingen en bedreigingen had geuit naar een taxichauffeur, keerde zich ondanks herhaaldelijke waarschuwing tegen de agenten en schold deze uit. Hierop is de man aangehouden voor belediging.
Het meisje dat om zich heen aan het slaan en trappen was, wilde ineens de rijbaan op rennen. Een agente die dit probeerde te verhinderen, beet zij in de hand. Hierop is de 17-jarige aangehouden vanwege mishandeling en overgebracht naar het politiebureau. Tegen beiden is proces-verbaal opgemaakt.
De agente deed aangifte van mishandeling.


Beesd - 7 (jonge)mannen aangehouden voor vernieling

De politie heeft zaterdagavond op de Stationsweg een groep van 7 (jonge)mannen aangehouden op verdenking van vernielingen op het station. De mannen, in de leeftijd van 14 tot 22 jaar uit Geldermalsen en Rumpt, zouden betrokken zijn bij de vernieling van fietsen, een kaartjesautomaat en telefooncel. Eén van hen, een 16-jarige jongen uit Rumpt, gaf bovendien een valse naam op. Alle verdachten zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Drie van de verdachten, van 14, 15 en 17 jaar oud uit Rumpt, hebben inmiddels de vernielingen bekend. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.


Tiel - Nooduitgang café geblokkeerd tijdens politiecontrole

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie met twee controleteams bestaande uit collega's in burger een controle uitgevoerd onder horecagelegenheden op naleving van het veiligheidsplan. In dit plan, waarin is samengewerkt met de gemeente, het OM en de gezamenlijke horeca, zijn veiligheidsvoorschriften opgenomen waaraan horecageleheden zich dienen te houden. Doel is om via collectieve regels te komen tot een verhoging van de veiligheid en kwaliteit binnen de horeca in de gemeente Tiel. Regelmatig controleert de politie herkenbaar en opvallend in uniform, dit keer vond de controle onopvallend plaats om te kijken of ook dan conform het veiligheidsplan wordt gewerkt.

In totaal werden zaterdagnacht 10 cafés gecontroleerd met name in het centrum van Tiel. Bij één café werd geconstateerd dat de nooduitgang was geblokkeerd door barkrukken en een tafel. Tevens hing er een rolgordijn voor. Bij een ander café stonden er kratten opgestapeld voor de brandslanghaspel.
Er zijn rapportages opgemaakt teneinde maatregelen te nemen.

Culemborg - Man aangehouden voor mishandeling

Zaterdagnacht is op de Beesdseweg een 26-jarige man uit Culemborg aangehouden op verdenking van mishandeling van een 18-jarige plaatsgenoot. De man werd geduwd en geslagen tegen het hoofd. De man is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. De 18-jarige Culemborger deed aangifte van mishandeling.


Lienden - Aanrijding met letsel

Zaterdagnacht heeft op de Voorstraat een aanrijding plaatsgevonden tussen een bromfietser en een fietser. De bromfietser, een 16-jarige jongen uit Lienden, reed over de Voorstraat, komende uit de richting Lienden. Voor hem in dezelfde richting fietste een 15-jarig meisje uit Yzendoorn. De bromfietser reed het meisje van achteren aan waardoor beiden ten val kwamen. Het meisje liep daarbij schaafwonden op. De bromfietser is met een gebroken kaak overgebracht naar het Rivierenland Ziekenhuis in Tiel. Bij de jongen is een bloedproef afgenomen op vermoeden van rijden onder invloed. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zoelen - Auto in sloot

Zaterdagnacht is op de Terweistraat een 44-jarige inwoner uit Zoelen met zijn auto op de kop in de sloot geraakt. Nadat agenten de man boven water hadden gekregen, roken zij een alcohollucht en namen de man een blaastest af. De man bleek onder invloed van alcohol achter het stuur te hebben gezeten, zijn rijbewijs is daarop ingevorderd. Tegen de Zoelenaar is proces-verbaal opgemaakt. De man en zijn 17-jarige passagiere eveneens uit Zoelen zijn met onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar het Ziekenhuis Rivierenland in Tiel.

Tiel - Bekeurd voor wildplassen

Vrijdagnacht is op de Oliemolenwal een 30-jarige man uit Tiel betrapt op wildplassen. Toen de agenten hem wilden bekeuren, gaf de man vermoedelijk een valse naam op. Hierop is de Tielenaar aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Culemborg - Winkeldief aangehouden

Vrijdagavond is op de Waldeck Pyrmontdreef een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden die ervan wordt verdacht kort daarvoor een winkeldiefstal te hebben gepleegd aan de Oude Vismarkt. De man is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.


Tricht - Diefstal uit woning

Vrijdagavond is ingebroken in een woning aan de Middelweg. Via het openbreken van een raam aan de achterzijde is toegang verschaft tot de woning. Uit de woning werden sieraden weggenomen. De 40-jarige eigenaar deed aangifte.


Zaltbommel - Woninginbraak

Vrijdagavond is ingebroken in een woning aan de Beersteeg. Toegang is verschaft via het inslaan van een raam. Een scheerapparaat, accuboormachine, zaklamp en geldbedrag werden weggenomen. De 43-jarige eigenaar deed aangifte.


Zaltbommel - Diefstal auto

Vrijdag is vanaf de Oude Stationsweg een witte Ford Fiesta gestolen met kenteken
TB-05-JL. De eigenaar deed aangifte.


Culemborg - Diefstal auto

Vanaf Achter 't Zand is in de nacht van vrijdag op zaterdag een rode Peugeot 205 gestolen met kenteken XV-12-PD. De eigenaar deed aangifte.


Blik op veilig

Snelheidscontroles op vrijdag 27 februari

Plaats    Straat       Tijd        MaximumVoer-AantaHoogst
                                          tuigel    gemete
                                   snelhein    bekeun     
                                   d           rd   snelhe
                                                    id    
Nijmegen  Weurtseweg   7.30 - 11.1550     1110 55   84    
                       uur                                
Nijmegen  Industrieweg 7.40 - 11.4050     2789 75   75    
                       uur                                
Nijmegen  Hatertseweg  15.30 -     50     2225 63   77    
                       18.30 uur                          
Nijmegen  Heyendaalsewe19.45 -     50     770  33   77    
          g            22.15 uur                          
Nijmegen  St.          19.45 -     50     1070 83   96    
          Annastraat   22.00 uur                          
OverasseltSchoonenburgs10.30 -     50     396  30   83    
          e-weg        12.30 uur                          
Malden    Rijksweg     14.00 -     50     563  60   75    
                       17.00 uur                          

Alcoholcontrole op zaterdag 28 februari in Nijmegen

Van zaterdagavond 21.00 uur tot zondagochtend 03.00 uur heeft het team Verkeershandhaving in samenwerking met team Zuidrand een alcoholcontrole gehouden op de Hatertseweg in Nijmegen. Bij in totaal 409 automobilisten is een blaastest afgenomen. Daarvan reden 4 bestuurders onder invloed (tussen de 240 en 475 ugl). Vanaf 220 ugl is strafbaar. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Daarnaast kregen 13 bestuurders een bekeuring voor rijden zonder gordel en één omdat zijn aanhangwagen niet voorzien was van een kentekenplaat.



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --