Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Regionaal; Nieuwe informatie na passantenonderzoek
Publicatiedatum: 29-02-2004

Het politieteam dat onderzoek doet naar de omstandigheden waaronder een 21-jarige man uit Westervoort om het leven is gekomen, heeft zaterdag 28 februari een buurt- en passantenonderzoek gehouden in Arnhem en Lathum.

Op de Bandijk in Lathum en op de kruising Hoflaan / Rosendaalsestraat zijn zo'n 175 auto's staande gehouden om vragen voor te leggen aan de bestuurders en hun passagiers. Ook fietsers, bromfietsers en passerende voetgangers zijn op de locaties door het rechercheteam aangesproken. In totaal zijn 12 mensen van het team op beide locaties met het onderzoek bezig geweest.

Buurtonderzoek
Op de locatie in Arnhem zijn voorafgaand aan het passantenonderzoek ook nog zo'n 50 bewoners in de directe omgeving aangesproken. Voor deze locatie heeft het team gekozen, omdat uit verklaringen inmiddels blijkt, dat het slachtoffer zijn fiets op zaterdag 21 februari voor een snackbar op deze kruising heeft gestald en daarna is opgepikt door anderen. Vanzelfsprekend wil het team over deze twee momenten meer informatie van omwonenden en passanten.
In Lathum draaide het om de vraag of mensen in de omgeving van de Bandijk of de Koppenwaard vorig weekeinde bijzonderheden hebben gezien, die te maken kunnen hebben met de gruwelijke vondst op maandag 23 februari.

Getuigen
Ondanks de inspanningen gisteravond kunnen er mensen zijn die informatie hebben die belangrijk is voor het onderzoek. Misschien wel omdat zij tijdens het uitlaten van de hond hebben gezien wat er gebeurd is. Of omdat zij om andere redenen weten wat de Westervoorter is overkomen. Als zij nog niet met de politie hebben gesproken, worden zij dringend opgeroepen contact op te nemen op telefoonnummer 0900 - 8844.

voor nadere informatie: (tot uiterlijk 18.00 uur!) Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden
Harry Munniksma
0318 688 221

---

Gelderland-Midden