1e persbericht van zondag 29 februari 2004

Eindhoven 29-02-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Beller veroorzaakt overlast bij 112

De politie heeft zaterdagavond rond 21.30 uur in zijn woning een 63-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man belde vanaf 20.30 voortdurend de 112 alarmcentrale waardoor ernstige hinder op de centrale ontstond. De telefoon van de man is inbeslaggenomen. In het verleden veroorzaakte deze man ook al regelmatig overlast op de 112 centrale. Hij is ingesloten.

Eindhoven: Vernieling

Zaterdagavond rond 21.00 uur is op Vaartbroek een man van 18 uit Eindhoven aangehouden. Hij had bij een woning in die straat een ruit ingegooid. In de woning was een feest gaande. Bezoekers merkten dat er iets tegen de ruiten gegooid werd. Toen een van de bezoekers polshoogte ging nemen trof hij daar de 18-jarige. Er ontstond ruzie tussen de twee. Korte tijd later kwam de 18-jarige terug met een groep jongeren en werd de ruit van de woning ingegooid. De gewaarschuwde politie hield de 18-jarige aan als verdachte van de vernieling. Hij werd met handboeien achter in een politieauto geplaatst. Toen de agenten de auto sloten en verder gingen met het onderzoek zag de man kans uit de politieauto te ontsnappen. Hij werd later op de avond alsnog bij een vriend van hem aangehouden. Zijn handboeien waren inmiddels met een slijptol verwijderd. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Gemert: In braak in woning

In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een woning aan de Virmundtstraat. De achterdeur werd opengebroken. De inbreker heeft geld een bankpasje en sieraden meegenomen.

Asten: Verkeerscontrole

Zaterdag tussen 13.00 en 16.30 uur heeft de politie in de Beatrixlaan een verkeerscontrole gehouden. Er zijn eenentwintig automobilisten bekeurd die geen autogordel droegen.

Valkenswaard: Bedreiging en vernieling

Zaterdagmiddag rond 16.15 uur is in de Peperstraat een jongen van 15 uit Valkenswaard aangehouden. Hij maakte deel uit van een groep van tien jongens die overlast veroorzaakten bij een cafetaria in die straat. De jongeren hadden van de eigenaar een lokaalverbod gekregen. Desondanks kwam de groep de zaak binnen. Ze werden door de eigenaar weggestuurd. De eigenaar werd door de 15-jarige bedreigd en de jas van de man werd stuk getrokken. Toen agenten de jongen wilden aanhouden verzette hij zich hevig tegen de politie en dreigde de agenten met een baksteen te slaan. De jongen is ingesloten.

Veldhoven: Televisie gestolen

Zaterdag is ingebroken in een woning aan het Vloeteind in Veldhoven. De inbreker vernielde een ruit om binnen te komen. Er is een draagbare kleurentelevisie gestolen.

Beek en Donk: Sieraden en geld gestolen

Zaterdagavond tussen 17.00 en 23.00 uur is ingebroken in een woning aan De Wieken in Beek en Donk. De inbreker brak achter de woning een raam open. Er zijn sieraden, een portemonnee, geld, bankpasjes en een fotocamera gestolen.

Best: Kluisje gestolen

Inbrekers hebben tussen zaterdag 9.30 en zondag 0.15 uur een kluisje met geld gestolen in een woning aan de Amsterdamsestraat. De voordeur van de woning werd met grof geweld opengebroken. In de woning vonden de dieven het kluisje met daarin geld en enkele sieraden.