2e persbericht van zondag 29 februari 2004

Eindhoven 29-02-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Agressieve cafébezoeker aangehouden

Zondagmorgen om 3.00 uur is in een café op het Stratumseind een man van 18 uit Eindhoven aangehouden. Hij had zonder enige aanleiding een jongen van 17 enkele malen hard in het gezicht geslagen. Het slachtoffer liep daarbij een gebroken neus op en is naar een ziekenhuis gebracht. Portiers zagen de agressor slaan en hielden hem aan. Hij is overgedragen aan de politie en op het politiebureau ingesloten.

Eindhoven: Vijf jongens aangehouden na openlijk geweld

Zondag rond 5.20 uur zijn op de Echternachlaan vijf jongens ( 15,15, 17, 19 en 21 jaar oud) aangehouden. Ze worden er van verdacht een meisje en drie jongens allen uit Eindhoven (16,19.19 en 20 jaar oud) zonder aanleiding te hebben mishandeld. Dat gebeurde rond 4.30 uur op de Kruisstraat. De slachtoffers waren op de fiets op weg naar huis. De verdachten kwamen hen voorbij gereden in hun auto. Ze stopten en een van de inzittenden liep naar een van de fietsers toe en sloeg hem in het gezicht. De man liep weer terug naar de auto maar viel door eigen toedoen. Toen kwamen de andere inzitenden uit de auto en begonnen op de slachtoffers in te slaan. De slachtoffers liepen kneuzingen, een bloedneus en oogletsel op. Een van hen heeft vermoedelijk een gebroken neus. De politie kon de vijf kort daarop aanhouden. Ze waren al twee avonden op vele plaatsen in de horeca op het Stratumseind geweigerd in verband met vervelend gedrag. De vijf zijn ingesloten.

Eindhoven: Tasjesroof

Zondag om 11.00 uur is op het Begijnenhof een vrouw van 63 uit Nijmegen beroofd van haar handtas. Een man op een scooter trok haar tas van haar schouder en ging er met de buit , een portemonnee met 25 euro en enkele abonnementskaarten, vandoor.

Helmond: Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

De politie heeft zondagmorgen om 2.00 uur het rijbewijs ingenomen van een 25-jarige Geldroppenaar. Hij reed met een snelheid van ruim 100 km/u over de Wethouder van Wellaan. Met die snelheid reed hij over kruisingen, sorteerde verkeerd voor en reed zelfs door rood. Nadat zijn auto aan de kant was gezet kreeg de man processen-verbaal voor het rijden met te hoge snelheid, door rood rijden, verkeerd voor sorteren en zijn rijbewijs is ingenomen.

Elsendorp: Dronken Pool veroorzaakt aanrijding

Een dronken Pool (26) heeft zondagmorgen rond 2.30 uur op de kruising Keizersberg en Zeelandsedijk een aanrijding veroorzaakt. Hij kwam met zijn auto uit de richting Elsendorp over de Zeelandsedijk. Mede door een te hoge snelheid vloog de man de bocht uit en reed frontaal tegen de auto van een 32-jarige vrouw uit Erp. Na de aanrijding reed de auto nog even door. Daarna stapten vijf personen uit de auto en ze gingen er van door. Twee vrouwen werd door omstanders tegen gehouden. Niemand raakte gewond. Korte tijd later meldden zich twee mannen als inzittende en bestuurder van de auto. Na grondig verhoor vielen ze snel door de mand en bleek dat de 26-jarige Pool gereden had. Een bij hem afgenomen ademtest gaf een promillage van ruim 1 promille. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Inbraak in school

In een school aan de Waalreseweg is tussen vrijdagmiddag en zondagmorgen ingebroken. Er werd spijlen van het hekwerk uit elkaar getrokken en er is een steen door een ruit gegooid. De lokalen zijn doorzocht. Het is nog niet bekend of de dieven iets hebben kunnen buit maken.