Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 29 februari 2004

* AANPAK GEWELD EN OVERLAST CENTRUM ROTTERDAM

ROTTERDAM - De wijkpolitie van het district Rotterdam-Centrum heeft het afgelopen weekeinde in samenwerking met de Bereden Brigade en het Parkeerbedrijf, toezicht gehouden in het centrum van Rotterdam in het kader van de aanpak van overlast en geweld op straat. In totaal werden 13 personen aangehouden o.a. ter zake van baldadigheid, diefstal, bezit/dealen van verdovende middelen, mishandeling en openlijke geweldpleging. Er werden 119 bekeuringen uitgeschreven voor parkeerovertredingen, terwijl 8 personen op de bon gingen voor wildplassen. Voor diverse (verkeers)overtredingen werden nog eens 32 bekeuringen uitgedeeld.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Zaterdagmorgen stelde de politie van het district Rotterdam-West in een woning aan de Contenderstraat een onderzoek in. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen. Er was inmiddels geoogst. Er stonden tien vuilniszakken met geoogste henneptoppen. De henneptoppen alsmede de apparatuur voor de hennepkwekerij werden in beslag genomen. De stroom voor de kwekerij bleek illegaal te worden afgetapt. Er werden twee Rotterdammers van 38- en 33-jaar aangehouden. Zij werden overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld.


* TAXICHAUFFEUR NEERGESCHOTEN
ROTTERDAM - In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks één uur werd in de Van Oosterzeestraat een 52-jarige taxichauffeur (Rotterdammer) neergeschoten. De politie trof op straat een stilstaande taxi aan met draaiende motor. Wat verder op straat lag het slachtoffer met een schotwond in zijn hoofd. De man werd in kritieke toestand overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Voor zijn leven wordt gevreesd. De toedracht van de schietpartij is nog onbekend. De recherche van het district Rotterdam-West stelt een nader onderzoek in.


* AANHOUDINGEN BIJ HARD-CORE EVENEMENT
ROTTERDAM - Van zaterdagavond tot zondagmorgen vroeg werd in Ahoy het hard-core evenement Nightmare gehouden. Er kwamen zo'n 11.000 bezoekers. Er deed zich een klein aantal ongeregeldheden voor, die door beveiliging en politie in een vroegtijdig stadium konden worden gesmoord. In totaal werden er 15 personen aangehouden ter zake van overtreding van de Opiumwet, de Wet Wapens en Munitie, openlijke geweldpleging, diefstal, belediging en vernieling.