Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, zondag 29 februari 2004

Alkmaar 29-02-2004 - 16.00 uur

Aanhouding voor dreigen met pistool
Heerhugowaard, zaterdag 28 februari 2004.
Op zaterdag 28 februari heeft de politie een 19-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een luchtdrukwapen bij zich te hebben gedragen en hiermee heeft gedreigd richting een aantal andere personen. Aan de Middenwaard was de verdachte samen met een 17-jarige vriend uit Heerhugowaard aan het vissen. Er ontstond een woordenwisseling met een groep jongeren. Hierop dreigde de verdachte met het luchtdrukpistool. Hij is aangehouden en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Poging beroving
Heerhugowaard, zaterdag 28 februari 2004.
Aan de Merwede in Heerhugowaard hebben vier mannen rond 01.00 uur vrijdagnacht geprobeerd een 47-jarige man te beroven van zijn geld. Een van de mannen vroeg hem om geld. Toen het slachtoffer dit niet gaf, werd hij vastgegrepen en in het gezicht geslagen waardoor hij op straat viel. Vervolgens gingen de vier verdachten er vandoor.

Drankrijders aangehouden
Heerhugowaard, zaterdag 28 februari.
Om 21.30 uur heeft de politie een automobilist aangehouden op de Vondellaan in Heerhugowaard op verdenking van het gebruik van alcohol. Uit de blaastest bleek dat de verdachte, een 68-jarige man uit Heerhugowaard, een uitslag had van 560 ug/l. De man heeft een rijverbod gekregen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Bergen, zondag 29 februari 2004.
In de nacht van zaterdag op zondag is op de Bergerweg een 35-jarige man uit Koedijk aangehouden wegens verdacht rijgedrag. Hij reed met hoge snelheid en remde te laat voor een bocht. Bij de blaastest bleek dat hij teveel had gedronken, de uitslag was 565 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding na aanrijding én alcoholgebruik
Alkmaar, zondag 29 februari 2004.
Op de Paternosterstraat in Alkmaar is een 21-jarige vrouw uit Amsterdam aangehouden op verdenking van het gebruik van alcohol en het doorrijden na een aanrijding. In de nacht van zaterdag op zondag kwam rond 3.00 uur de melding binnen dat er een auto was doorgereden na een aanrijding met een geparkeerde auto op de Gedempte Nieuwesloot. De dienstdoende agenten troffen het voertuig dat de aanrijding had veroorzaakt aan op de Paardenmarkt. Later die nacht werd de bestuurster van hetzelfde voertuig op de Paternosterstraat gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Zij had een uitslag van 430 ug/l. Ze kreeg een rijverbod en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Van bromfiets geslagen
Alkmaar, zaterdag 28 februari 2004.
Op zaterdagavond is een 19-jarige man uit Alkmaar op het Verdronkenoord van zijn bromfiets geslagen door meerdere personen. De verdachten hebben zijn bromfiets vervolgens in het water gegooid. Het slachtoffer liep een verwonding op aan zijn hoofd.