Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, zondag 29 februari 2004

Den Helder 29-02-2004 - 16.00 uur

Man aangehouden na slaan in café
Den Helder, zondag 29 februari 2004.
Omstreeks 0.30 uur in de nacht van zaterdag op zondag is er een vechtpartij ontstaan in een café aan de Koningstraat. De verdachte, een 19 jarige man uit Den Helder is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Hij wordt verdacht van het slaan van een 19-jarige meisje uit Den Helder. Bij de vechtpartij waren meer personen betrokken.

Aanhouding na drugsoverlast
Den Helder, zondag 29 februari 2004.
In de nacht van zaterdag op zondag is omstreeks 2.00 uur een 32-jarige man uit Costa Rica aangehouden op verdenking van het veroorzaken van overlast door drugs in een café aan de Koningsstraat. De man gebruikte drugs op de toiletten en had meer drugs bij zich. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee aanhouding op de Loet
Schagen, zondag 29 februari 2004.
Rondom 3.00 uur werd op de Loet in Schagen een 20-jarige man uit Waarland bekeurd wegens wildplassen. Omdat de man een valse naam opgaf, werd hij aangehouden door de politie en in het dienstvoertuig geplaatst. Een aantal van zijn vrienden bemoeiden zich met deze aanhouding en openden meerdere malen de deur van het dienstvoertuig. Een van de vrienden, een 20-jarige man uit Heerhugowaard is aangehouden wegens het uiten van bedreigingen richting de agenten. Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Drankrijder zonder licht
Schagen, 29 februari 2004.
In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie op de Spreeuwenlaan in Schagen een 18-jarige man uit Schagen aangehouden. De politie kwam de auto van de verdachte tegen. Ze zagen dat het voertuig geen verlichting voerde en keerden om. De verdachte ging er met hoge snelheid vandoor. Op de hoek Spreeuwenlaan/Zaagmolen kwam de auto tot stilstand tegen een lichtmast. De man moest blazen en had een uitslag van 555 ug/l. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De man is aangehouden en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak woning
Den Helder, zondag 29 februari.
Tussen 2.00 en 9.00 uur is ingebroken bij een woning aan de Bassingracht. Vermoedelijk zijn de daders binnen gekomen door het forceren van het voordeurslot. Er zijn sieraden, een fotocamera, een mobiele telefoon en geld ontvreemd.