Rotterdam Airport

PERSBERICHT LEONTIEN VAN MOORSEL DOOPT BOEING 737
Uitbreiding Basiq Air-bestemmingen van start

PERSBERICHT LEONTIEN VAN MOORSEL DOOPT BOEING 737 Uitbreiding Basiq Air-bestemmingen van start

Rotterdam Airport, 29 februari 2004.
Vanmiddag heeft Leontien van Moorsel op feestelijke en ludieke wijze haar naam gegeven aan één van de hypermoderne Boeing 737-700 toestellen van Transavia/Basiq Air. De luchtvaartmaatschappij had de wielerkampioene hiertoe uitgenodigd ter gelegenheid van het feit dat de luchtvaartmaatschappij met ingang van vandaag, zondag 29 februari, het aantal bestemmingen vanaf Rotterdam Airport fors uitbreidt. Het vliegtuig arriveerde aan het einde van de ochtend uit Stockholm en vertrok, de naam Leontien van Moorsel dragend, begin van de middag weer naar Dublin.

In samenwerking met Noordzee FM (Gordon tussen 8 en 9) werden 200 tickets weggegeven naar de nieuwe bestemmingen Kopenhagen, Stockholm, Dublin en Berlijn. 29 Februari is namelijk de enige dag dat een vrouw 'officieel' haar vriend ten huwelijk mag vragen. Basiq Air bood hen de mogelijkheid aan om dit 'in hogere sferen' te doen. Tijdens de vlucht vandaag van Rotterdam naar Kopenhagen worden door mevrouw Willy van de Haar, ambtenaar van de burgerlijke stand in Amersfoort, op 10 kilometer hoogte vijf huwelijken voltrokken.

Transavia heeft gekozen voor Rotterdam als tweede thuishaven. Met de zeven nieuwe Basiq Air bestemmingen, te weten Berlijn, Stockholm, Kopenhagen, Oslo, Dublin, Girona en Londen Stansted, en de drie vliegtuigen, waarmee Transavia/Basiq Air vanaf Rotterdam Airport vast gaat opereren, voorziet de 'groene' luchtvaartmaatschappij in de toenemende vraag vanuit de Rotterdamse regio.

De uitbreiding van het routenetwerk van Basiq Air op Rotterdam Airport zal, gezien de vele honderdduizenden die naar verwachting van de nieuwe vluchten gebruik zullen gaan maken, een positieve impuls geven aan het inkomend toerisme en de welvaart in de stad Rotterdam en de regio. Door de goede bereikbaarheid via Rotterdam Airport wordt Rotterdam en heel Zuidwest Nederland nóg aantrekkelijker als vestigingsplaats voor industrie, dienstverlening en internationale organisaties.

Met de dagelijkse vluchten naar Alicante en Málaga komt het totaal aantal Basiq Air bestemmingen vanaf de Rotterdamse luchthaven op negen. Op deze eerste dag dat de reeks nieuwe bestemmingen vanaf Rotterdam Airport wordt aangevlogen, is de gemiddelde bezettingsgraad van de Basiq Air vluchten ruim 80%.