Politie Zuid-Holland-Zuid

29 februari Weekend Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

29-02-2004 - Persberichten District I

VROUW AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Tijdens een demonstratie op 28 februari vanaf ongeveer 11.00 uur bij het Albert Schweitzerziekenhuis is een 42-jarige vrouw uit Bosbeek aangehouden. Een groep van ongeveer 60 demonstranten versperde een kruispunt voor het ziekenhuis. Tijdens deze versperring sloeg een demonstrant een fotolijst met daarin een foto van een overleden vrouw, tevens de reden van de demonstratie, stuk op een motorkap van een auto die door de versperring stil was komen te staan. Toen de 38-jarige automobiliste uit Dordrecht daar iets van zei kreeg ze een klap in haar gezicht van de 42-jarige. Tijdens de aanhouding van de vrouw probeerden mededemonstranten zich ermee te bemoeien. Deze bemoeienis werd in de kiem gesmoord door de politie. De politie wist de groep te verplaatsen naar de parkeerplaats van het ziekenhuis. Uit voorzorg werden ongeveer 20 politiemensen ingezet. Omstreeks 13.30 ging de groep demonstranten uiteen.

HANGEN AAN POLITIEBUS
HENDRIK-IDO-AMBACHT- Een 13-jarige jongen uit Ambacht is op 26 februari omstreeks 21.30 uur aangehouden omdat hij drie maal een valse naam opgaf aan de Politie Zuid-Holland-Zuid De knul werd aangesproken door de politie omdat hij op het trottoir fietste en eveneens geen licht op zij fiets had. Hij dacht stoer te zijn ten opzichte van de rest van de groep, gaf tot driemaal een valse naam op en ging aan de politiebus hangen. Een politieman had genoeg van zijn stoere gedrag, pakte de knul bij zijn jas en zette hem in de bus. Daar gaf hij eindelijk zijn echte naam. De jongen is bij zijn ouders afgezet. De jongen krijgt een bekeuring voor het geven van een valse naam.

ONWEL DOOR DRANK
ZWIJNDRECHT- Bij de gemeenschappelijk meldcentrale kwam op 27 februari omstreeks 18.45 uur de melding binnen van een getuige dat een auto schuin op het talud aan de Ringdijk stond. De automobiliste was onwel geworden. Toen de politie ter plaatse kwam werd een alcohollucht bij de 60-jarige vrouw uit Zwijndrecht geconstateerd. De vrouw is naar het ziekenhuis vervoerd. Ze was door overmatig drankmisbruik onwel geworden. Als haar bloed is onderzocht zal de mate van drankgebruik vastgesteld en nadere actie bepaald worden.

DRANKMISBRUIK
DISTRICT-Wederom keken dit weekend verschillende personen te diep in het glaasje en reden daarna in hun auto. Een paar voorbeelden;
· Op de A16 bij Ambacht is een 48-jarige man uit Uithoorn aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van 6 uren

· Op de Anjerstraat in Zwijndrecht is een 36-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van 4 uren
· Op de Brugweg in Zwijndrecht is een 22-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van een uur.
· Op de Laan der VN in Dordrecht is een 58-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van 4 uren.

KLEDING GESTOLEN
DORDRECHT- Tijdens surveillance op 28 februari omstreeks 02.30 uur zagen politiemensen een auto geparkeerd staan bij kledingcontainers op het Damplein. Een persoon rommelde aan de kledingcontainer. Na een tijdje reed de auto weg. De politie zette de auto aan de kant en zag dat de hele achterbank vol lag met tweedehands kleding. In totaal 12 vuilniszakken. Een 35 -en een 17-jarige man uit Hardinxveld zijn aangehouden.

VERNIELINGEN Getuigen gezocht
DORDRECHT- Op de Mahonie zijn op deze week vernielingen aangebracht aan bedrijfsautos en graffiti op een bedrijfspand. De politie is op zoek naar getuigen en vraagt hen te bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief). De controles van de politie zullen verscherpt worden.

SNELHEIDSCONTROLE
HENDRIK-IDO-AMBACHT- Op de Nijverheidsweg is op 28 februari tussen 11.30 en 12.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 621 passerende autos reden er 116 te hard.
OP de Reeweg is op 28 februari tussen 12.40 en 13.40 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 298 passerende voertuigen reden er 25 te hard.

TASJESROOF
ZWIJNDRECHT- Een 74-jarige man uit Zwijndrecht kocht op zaterdag 28 februari bij het Hof van Holland een harddisk in een computerzaak. Hij loopt richting de uitgang van het winkelcentrum als zijn tasje met harddisk uit zijn hand wordt gegrist. De verdachte rent richting bibliotheek. De verdachte heeft het volgende uiterlijk;
· Negroïde man

· Ongeveer 25 jaar

· Kort zwart haar

· Zwart leren heupjack

· Blauwe spijkerbroek
Wanneer mensen iets hebben gezien kunnen zij contact opnemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief).

MANNEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Op de Voorstraat is op 29 februari omstreeks 01.00 uur een 29-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De man reed op een gestolen bromfiets.

DORDRECHT- Op het station is op 29 februari omstreeks 01.45 uur een 18-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De man schold een conducteur uit, een andere treinreiziger belde de politie. De politie heeft hem meegenomen naar het bureau.

GESLAGEN
DORDRECHT- In een zwembad aan de Karel Lotsyweg is op 29 februari omstreeks 14.15 uur een badmeester geslagen door een 35-jarige man uit Rotterdam. Waarom de badmeester is geslagen is niet bekend. De man was zo boos dat hij de badmeester op zijn hoofd sloeg en met een stoel achter de badmeester aanging. Vrouwen met wie de man in het zwembad was wilden de situatie sussen maar de man ging helemaal door het lint. De politie onderzoekt deze zaak en heeft de 35-jarige man aangehouden.