Politie Zuid-Holland-Zuid

29 februari Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

29-02-2004 - Persberichten District II

VERLICHTINGSCONTROLE
GORINCHEM- Op verschillende locaties is op 27 februari tussen 21.00 en 22.00 uur gecontroleerd op het voeren van fietsverlichting. Er zijn in totaal 9 bekeuringen uitgeschreven. De politie hoopt dat burgers inzien dat het niet voeren van fietsverlichting levensgevaarlijk kan zijn.

BLOEDNEUZEN
GORINCHEM- Bij het GMC (Gemeenschappelijke Meldcentrale) kwam op 28 februari omstreeks 01.15 uur de melding binnen dat er een vechtpartij plaats vond aan de Appeldijk. De politiemensen die binnen luttele momenten aanwezig waren troffen drie mannen aan met bloed rond hun neus. Ze hadden gedronken en wilden niet geholpen worden. Ze zijn huiswaarts gegaan. De mannen wilden geen aangifte doen.

BIJNA PUI ERUIT
PAPENDRECHT- Op zaterdag 28 februari omstreeks 02.15 uur kwam bij de politie de melding binnen iemand had geprobeerd een pui bij een café aan de Muijlwijkstraat er uit te rijden. Binnen een minuut was de politie ter plaatse en zag een busje half op het terras van het café staan. Het busje werd tegengehouden omdat het stond ingeklemd door een stuk hekwerk. De afstand tussen de voorkant van het busje en de pui was ongeveer 2,5 meter. De verdachte, een 36-jarige man uit Papendrecht, kreeg eerder te horen dat hij zijn biertje op moest drinken omdat het café bijna ging sluiten. Dat laatste biertje schoot hem blijkbaar in het verkeerde keelgat. De man is aangehouden. Er is aangifte tegen de man gedaan.

EMBLEMEN EN KRASSEN: Getuigen gezocht
SLIEDRECHT- In de Genestetstraat ,Joost van de Vondelstraat, Troelstrastraat, Nicolaas Beetsstraat en Krommestoep zijn in de nacht van 27 op 28 februari emblemen van autos afgebroken en meegenomen. Het gaat om 2 Mercedes-emblemen, 2 Citroen-embelemen, een volkswagen, twee renaultemblemen een Nissan en een Seatembleem.

Een getuige hoorde op de Joost van den Vondelstraat een luide knak en zag 3 a 4 blanke jongens tegen de 20 jaar in donkere kleding door de straat lopen. De politie vraagt ouders zich te melden wanneer zij de emblemen in huis zien liggen. Andere getuigen zijn natuurlijk ook welkom. Zij kunnen zich melden bij de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)

GLAS
SLIEDRECHT- In een café aan de Stationsweg kregen op zaterdagavond twee mannen ruzie. De mannen, van 18-jaar en 19 jaar uit Sliedrecht, gooiden met glazen bier naar elkaar. De ambulance kwam ter plaatse om de mannen te helpen aan hun verwondingen. Die vielen gelukkig erg mee, van de 18-jarige is de lip gelijmd en van de 19-jarige is zijn schouder verbonden. De aanleiding was dat de vriendin van de 19-jarige een woordenwisseling had met de zus van de 18-jarige.

ROMMELIG
SLIEDRECHT- Het was rommeling op zaterdagavond. Op de Bogerd is op zaterdagavond een boompje omgezaagd en een winkelruit vernield. Bij het gemeentehuis zijn bloembakken omgegooid en zijn boompjes vernield. Bij een winkel werd een reclamebord vernield en er is een brievenbus vernield. De politie vraagt getuigen die meer weten over deze vernielingen zich te melden via 0900-8844(Lokaal tarief).

AANGEHOUDEN
SLIEDRECHT- Op de Kerkstraat is op 29 februari omstreeks 03.30 uur een 17-jarige man uit Sliedrecht aangehouden. Hij schopte zonder reden tegen een deur van een Makelaarskantoor. Het is een geluk dat de ruit van de deur niet door is geschopt.
FOCUS OP UITGAANSOVERLAST: 23 AANHOUDINGEN, 44 BEKEURINGEN GORINCHEM Op zaterdagavond 28 februari en de vroege morgen van zondag 29 februari vond er in het kader van de proeftuin Focus op Uitgaansoverlast een actie van politie Zuid-Holland-Zuid plaats. Er werden tijdens een controle in- en uitgaand verkeer twee honkbalknuppels, 1 zelfgemaakt steekwapen en een slagwapen in autos aangetroffen en er werden in totaal 44 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. rijden met een rijontzegging, rijden met een radarverklikker en rijden zonder rijbewijs. Eén taxichauffeur werd bekeurd omdat hij zonder vergunning reed.
Een 26-jarige man uit Gorinchem werd aangehouden omdat hij met een aantal spiksplinternieuwe telefoons in zijn auto rondreed. Om te achterhalen wat de herkomst is van deze telefoons, is de man ingesloten.
Na middernacht richtte de actie zich met name op het toezicht houden op bezoekers van de horeca in Gorinchem. Op de fiets of lopend hielden diverse politiemensen preventief toezicht op het publiek in en rondom horecagelegenheden in de binnenstad van Gorinchem. Hierbij deden zich geen ongeregeldheden voor.
Voor de actie waren 25 mensen extra in dienst, waaronder de districtelijke parketsecretaris (zodat mensen direct een dagvaarding mee konden krijgen en de hoogte van een boete direct bepaald kon worden) en honden van de douane.

Tijdens de actie van Focus op Uitgaansoverlast vond ook een grote alcoholcontrole plaats in Gorinchem en Leerdam, uitgevoerd door medewerkers van het Verkeershandhavings Team (VHT). Zij controleerden in totaal 615 bestuurders op het gebruik van alcohol. 15 mensen bleken te diep in het glaasje gekeken te hebben. Zij werden aangehouden en met een rij-ontzegging van één of meerdere uren (afhankelijk van het alcoholpromillage) en een dagvaarding weer heengezonden. 1 persoon moet zijn rijbewijs inleveren . Het was niet de eerste keer dat hij dronken achter het stuur zat. 1 persoon reed zonder rijbewijs reed vanwege een eerder opgelegde rij-ontzegging die nog twee weken geldig was. Hij is wederom aangehouden.