Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie


Afvaardiging WK veldloop bekend

(29-02-2004)

Na afloop van de Nederlandse kampioenschappen veldloop in Holten (29 februari) is de afvaardiging voor de wereldkampioenschappen veldloop in Brussel bekend gemaakt. Een aantal atleten was al voorgeselecteerd. Hieraan worden de junioren Leslie van Miert en Michel Butter toegevoegd.

Lornah Kiplagat zal tijdens deze WK deelnemen op zowel de korte als de lange cross. Met name op de lange cross wordt zij getipt als medaillekandidaat. Het is haar eerste wedstrijd in Europa na haar trainingsstage in de Verenigde Staten. Anita Looper was al voorgeselecteerd voor de lange cross vanwege haar resultaat op de EK veldloop en haar leidende positie in het KNAU Crosscircuit. Maar haar overduidelijke overwinning op de NK veldloop toont zij aan klaar te zijn voor de WK veldloop.

Bij de mannen was Patrick Stitzinger al voorgeselecteerd voor de lange cross op basis van zijn verdienstelijke prestatie tijdens de EK veldloop. In Holten werd Stitzinger vierde, waarmee zijn vormbehoud volgens de tecnische staf van de KNAU is aangetoond.

Op de korte cross zal er geen afvaardiging naar Brussel worden gestuurd. Winnaar van de korte cross, Gert-Jan Liefers, liet al eerder weten niet beschikbaar te zijn voor de WK veldloop omdat hij zich vooral richt op het indoorseizoen.

Bij de meisjes junioren worden Susan Kuijken en Leslie van Miert afgevaardigd naar de WK veldloop in Brussel. Kuijken en Van Miert werden respectievelijk één en twee op deze NK.

Bij de jongens junioren liep Michel Butter overtuigend naar de overwinning. De goede race was volgens de technische staf voldoende reden om hem af te vaardiging naar de wereldkampioenschappen in Brussel.

De WK veldloop vindt plaats op 20 en 21 maart in Brussel. Meer informatie is te vinden op de website www.cross2004.be. De volledig uitslagen van de NK Veldloop zijn te vinden op de website www.avholten.nl.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar: http://www.cross2004.be of kijk op: http://www.avholten.nl