Politie Zeeland


PERSBERICHT

Z 1464-04 Zeeuws aandeel in Internationale drugsactie
Afgelopen zaterdagmiddag en -avond is weer een internationale actie gehouden in het kader van het Hazeldonk verdrag. Aan deze actie namen 25 Zeeuwse politiemensen deel. Het resultaat onder meer de inbeslagname van verschillende hoeveelheden en soorten softdrugs en een busje traangas. Nieuw in het kader van deze actie is de controle van overlastgevende panden. Een pand in Axel werd door de politie bezocht. Hierbij werd de verkoper van de drugs aangehouden.

Zaterdag 28 februari 2004 nam Politie Zeeland deel aan de internationale politieactie in het kader van het verdrag van Hazeldonk. Dit verdrag regelt de politiële samenwerking tussen verschillende landen in de strijd tegen drugstoerisme.
Aan de actie, die zaterdagmiddag om 16.00 uur begon en duurde tot 21.30 uur, namen 25 politiemensen deel.
In totaal werden 94 personen gecontroleerd. Hierbij nam de politie 2 ons hennep, 40 gram hasj, 37 joints, 4 stukken spacecake en een busje traangas in beslag. Daarnaast kregen 12 gecontroleerde personen een transactie van 110 Euro en 1 persoon een transactie van 190 Euro aangeboden. Ook inde de politie een nog openstaande geldboete van 312 Euro.
Nieuw in het kader van deze actie is het oprollen van overlastgevende panden waar onder meer drugstoeristen komen. De politie bezocht hiervoor een pand in Axel waar al lange tijd klachten over binnenkwamen. Bij deze actie controleerde de politie 4 gebruikers. Bij de inval werd de verkoper een 23 jarige man uit de gemeente Hulst aangehouden en zijn de handelsvoorraad en een geldbedrag inbeslaggenomen.




Politie Zeeland