Ingezonden persbericht


MOTORRIJDERS ACTIE GROEP- belangenvereniging voor motorrijders

Persbericht - 29 februari 2004

Motorrijders betreuren betonnen rijbaanscheiding op snelweg

De Motorrijders Actie Groep (MAG), belangenvereniging voor motorrijders heeft per brief aan de gemeente Rijswijk en Rijkswaterstaat Zuid-Holland gevraagd om duidelijke informatieverstrekking bij en goede zichtbaarheid van de voorgenomen rijbaanscheiding in de bocht vanaf de Diepenhorstlaan in de Plaspoelpolder naar de A4 bij Rijswijk.

In reactie op de berichtgeving in de Haagse Courant van 26 februari 2004, waarin de gemeente Rijswijk en Rijkswaterstaat Zuid-Holland zijn besluit tot plaatsing van verhoogde rijbaanscheiding kenbaar maakt, is de MAG door motorrijders benaderd om een reactie hierop.

De MAG staat deze keer echter met haar rug tegen de muur. Zij ziet zich hier namelijk geconfronteerd met een oplossingsmaatregel die het gevolg is van gedrag van een deel van de groep die zij vertegenwoordigt. De gemeente Rijswijk en Rijkswaterstaat Zuid-Holland hoopt met deze maatregel motorrijders te ontmoedigen om de weg als "racecircuit" te gebruiken. Dat een grote groep motorrijders hierdoor nu mogelijk het risico loopt ongewenst in aanraking te komen met de verhoogde rijbaanscheiding doet de MAG pijn.

De MAG begrijpt de wens van wegbeheerders om op bepaalde wegen een verhoogde rijbaanscheiding aan te brengen om de verkeersveiligheid te verbeteren, maar een dergelijke maatregel mag naar haar mening geen onnodige risico's voor motorrijders opleveren. Daarom pleit de MAG bij de gemeente Rijswijk en Rijkswaterstaat Zuid-Holland voor duidelijke informatieverstrekking door het plaatsen van waarschuwingsborden en een verbeterde zichtbaarheid van de rijbaanscheiding door het gebruik van afwijkende kleurmarkeringen.

De MAG heeft inmiddels de mondelinge toezegging voor de plaatsing van de waarschuwingsborden gekregen. De MAG eist hiernaast ook een duidelijke kleurmarkering van de betonnen rijbaanscheiding omdat de rijbaanscheiding op moet vallen ten opzichte van de kleur van het asfalt. Daarnaast is de MAG nog steeds van mening dat deze bocht zou moeten worden voorzien van een motorvriendelijke geleiderail.

Kijk voor meer informatie ook op www.motorrijdersactiegroep.nl


---