Ingezonden persbericht


VUGHTSE SPORTCLUB PRINS HENDRIK

AFDELING ATLETIEK

PERSBERICHT

's-Hertogenbosch, 29 februari 2004

Miranda Boonstra wint zilver op NK Veldloop in Holten

De Nijmeegse atlete Miranda Boonstra (31) heeft zondagmiddag op de Holterberg de tweede plaats behaald bij de Nederlandse kampioenschappen cross. De loopster van Prins Hendrik moest haar meerdere erkennen in Anita Looper van Groningen Atletiek met 39 seconden. Boonstra had voor de 6000 meter lange cross over 2 ronden met vals plat, bevroren paden en een modderveld 21 minuten en 31 seconden nodig. Beide atletes liepen hun eigen wedstrijd nadat ze al vroeg waren weggesprongen van het veld. De Prins Hendrik-atlete kon daarmee haar voorsprong met Barbara Zutt en Selma Borst daarna uitbouwen naar een halve minuut. Boonstra, Nederlands recordhouder op de 3000 meter steeplechase, bereidde zich onder andere voor door een trainingsstage in Zuid-Afrika. Voor de fysiotherapeute, die momenteel promotie-onderzoek aan de Katholieke Universiteit in Nijmegen uitvoert, was het haar tweede medaille op het NK Veldloop: vorig jaar won ze in Harderwijk brons. In het KNAU-Crosscircuit veroverde Boonstra 2e plek, eveneens achter Looper.

Clubgenoot Stefan Beumer kwam in Salland niet verder dan een zevende plaats bij het NK korte cross. De leider van het KNAU-Crosscircuit kon op de 5000 meter-loop niet mee met de kopgroep van Gert-Jan Liefers - de latere winnaar - en Simon Vroemen. De Bosschenaar gaf uiteindelijk bijna een minuut toe op Liefers die finishte in 14.58 minuten. Wel won Beumer het nationaal crosscircuit, met onder andere een trainingsstage naar Lanzarote als prijs.

Op de korte cross bij de vrouw kwam de titel in handen van Adriënne Herzog. Anne van den Hurk uit Haarsteeg en Esther Schrijvers uit Valkenswaard vochten daarachter om de 6e plaats bij het NK op de 3000 meter. Van den Hurk, die 400 meter voor het eind gevallen was, kon een eindsprint van Schrijvers niet pareren en moest met 4 seconden achterstand op Schrijvers genoegen nemen met een klassering als zevende.

De mannenploeg van Prins Hendrik moest net als in 2003 de meerdere erkennen in Leiden Atletiek in het verenigingsklassement op de lange cross. Met het wegvallen van Stan Rijken (blessure) was Michiel Otten uiteindelijk de snelste van de Vughtenaren. Zijn tijd van 39.36 minuten was goed voor een 16e stek op de 12 kilometer lange cross. Naast Otten waren er goede klasseringen voor Noël Keijsers (20e), Ruben Scheurwater (26e), Rob Bravenboer (27e), Raymon van den Berg (35e), John Aalbers (36e) en Frans Roelofs op de 58e plaats.

EINDE BERICHT

NOOT VOOR DE REDACTIE (