Team Bleekemolen wint Winter Endurance Kampioenschap

Zandvoort, 29 februari 2004. Team Bleekemolen heeft de eerste Nederlandse titel in het nog prille 2004 al binnen. Sebastiaan en Michael Bleekemolen (Aerdenhout) zijn de nieuwe kampioenen in het Winter Endurance Kampioenschap. Samen met Jeroen Bleekemolen (Aerdenhout) en David Hart (Schiedam) wonnen zij met hun Porsche 911 GT3 de beslissende zesuursrace op Circuit Park Zandvoort.

Michael en Sebastiaan Bleekemolen stonden voorafgaande aan de vijfde en beslissende race van het Winter Endurance Kampioenschap op de tweede plaats in het tussenklassement. Ze hadden slechts vier punten achterstand op John de Vos en Rob Karst (Renault Clio). In de beslissende race, de zes uur durende Final 6 op Circuit Park Zandvoort, verscheen Team Bleekemolen met twee Porsches aan de start. De kampioenskandidaten Sebastiaan en Michael, bijgestaan door Jeroen Bleekemolen en David Hart, vertrokken vanaf pole position. De tweede Porsche 911 GT3 van het team, met Evert Kroon, Roeland Voerman en Pim van Riet, stelde de andere plaats op de eerste startrij veilig.

De familie Bleekemolen en David Hart namen bij de start de leiding, een positie die zij nagenoeg de gehele race met succes verdedigden. Na een probleemloze race had de equipe op de finishstreep een voorsprong van maar liefst zes ronden op hun directe achtervolgers. De andere Team Bleekemolen Porsche leek lange tijd op weg naar de tweede plaats, maar door een defecte koppeling moest het team de strijd staken. Rob Karst en John de Vos eindigden als tweede in hun klasse, in het eindklassement hebben zij net zoveel punten als Michael en Sebastiaan Bleekemolen. De uitslag van de laatste race bracht in dit geval de beslissing. Omdat Michael en Sebastiaan Bleekemolen beter presteerden dan hun grote rivalen, kon Team Bleekemolen de champagne ontkurken.

"We hebben de titel gewonnen met onze snelheid en met onze goed verlopen pitstops", aldus de zeer tevreden Michael Bleekemolen. "Het was een leuke strijd, die vandaag bol stond van de spanning." Michael en Sebastiaan hopen dit seizoen wederom in de internationale Porsche Supercup in actie te komen. "We zijn nog op zoek naar sponsoring", vertelde Sebastiaan. "Het is daarom de vraag of we het hele seizoen kunnen rijden."

Uitslag: 1. Sebastiaan, Michael en Jeroen Bleekemolen en David Hart (Porsche 911 GT3), 183 ronden in 6:00.48.551; 2. Cor Euser, Manuel Merino en Jos Menten (Marcos Mantis), op 6 ronden; 3. Jean-Pierre Verhoeven en Ferdinand Kool (Porsche 911 GT3), op 6 ronden. Eindstand: 1. Michael en Sebastiaan Bleekemolen 92 punten (kampioen); 2. John de Vos en Rob Karst, 92 punten.
---
Voor de redactie,