Circuit Park Zandvoort


- St. Zandvoort Promotie

= recent gewijzigd

Team Bleekemolen kampioen Winterserie

29 February 2004 - De vijfde en laatste wedstrijd van het Nederlands Winter Endurance Kampioenschap 2003/2004, de Final 6, leverde op Circuit Park Zandvoort een overwinning op voor Team Bleekemolen met Michael, Jeroen en Sebastiaan Bleekemolen en David Hart met Porsche 911. Tweede werd de équipe Euser/Merino/Menten in Marcos Mantis, terwijl de derde positie door Verhoeven/Kool in Porsche 996 werd ingenomen. 45 Équipes gingen van start in een wedstrijd over maar liefst zes uur. 33 Teams wisten rijdend de zes uur te volbrengen.

Tijdens de kwalificatietraining zetten Team Bleekemolen, waar Jeroen Bleekemolen een sterke gastrol vertolkte en derde rijder David Hart niet aan alle voorgaande edities van de winterserie had deelgenomen, al direct de doelstelling op scherp door de snelste tijd neer te zetten. Winst was tevens nodig om de kans op de titel te behouden. Naaste concurrent Karst/De Vos (Renault Clio) had voor de Final 6 een kleine voorsprong van vier punten, maar moest bij winst van Bleekemolen in de klasse boven 2000cc ook de maximale score behalen. Waar Bleekemolen cs geen problemen kende tijdens de zes uur durende slijtageslag zette John de Vos zijn Clio naast de baan en na een korte reparatie in de pitsstraat kon de weg vervolgt worden. De leidende positie in de klasse tot 2000cc wist het duo echter niet meer terug te winnen. Ja, jammer, vertelde Karst aan de finish, maar dit hoort ook bij autosport.

Michael Bleekemolen was uiteraard een tevreden coureur: Dit staat altijd leuk op je cv, weer een officieel Nederlands kampioenschap. Overigens pas mijn tweede, het is alweer lang geleden, 1976 Nederlands kampioen in de Formule Ford, besloot de nestor van de autorensport glimlachend, op een zonnig Zandvoort.

Uitslag: 1. M. Bleekemolen/S. Bleekemolen/J. Bleekemolen/Hart, Porsche 911 GT3, 183 ronden in 6 uur 00min48sec (131,068 km/uur); 2. Euser/Merino/Menten, Marcos Mantis, 177 ronden; 3. Verhoeven/Kool, Porsche 966 GT3, 177 ronden

Klassewinnaars

Boven 2000cc: M. Bleekemolen/S. Bleekemolen/J. Bleekemolen/Hart

Tot 2000cc: Borst/De Kleijn/Cornelissen, Renault Clio, 168 ronden

BMW Compact: Kok/Morien, 165 ronden; Seat Ibiza TDI: Waayenberg/Haane, 154 ronden.

Eindstand NK na vijf wedstrijden: 1. en kampioen: M. Bleekemolen en S. Bleekemolen, 92 punten; 2. De Vos en Karst 92; 3. Van Splunteren en Verschuur 74.

Team Bleekemolen kampioen Winterserie

MAN Trucks voor Staatscircus

Courtyard by Marriott-hotel en CPZ verlengen samenwerkings- overeenkomst

Winst voor Team Bleekemolen in Nieuwjaarsrace

Zandvoort in de sneeuw

© Copyright 2004, Circuit Park Zandvoort