Technische Universiteit Delft

Materialenreeks: Hout
3 maart tot en met 25 april 2004
Het idee van de Materialenreeks is om binnen verschillende disciplines, met één materiaal als uitgangspunt, een web van aanknopingspunten te weven dat kan leiden tot (nieuwe) vormen van reflectie.
Het programma over HOUT is de nieuwste editie in deze reeks. In de afgelopen vijf jaar heeft Studium Generale verschillende interdisciplinaire programma's georganiseerd rond één materiaal, zoals bamboe, papier, textiel, rubber, glas. Bij de selectie van het materiaal zoeken we aanknopingspunten om een veelheid van thema's aan de orde te stellen. Studium Generale werkt bij deze programma's samen met (gast)faculteiten, waarin zo mogelijk wordt aangesloten bij het lopende faculteitsonderwijs.
Zonder hout was het met de mens nooit wat geworden. In den beginne werd het materiaal vooral gebruikt om te voorzien in de eerste levensbehoeften: beschutting en warmte.
Ondanks zijn unieke grondstoffelijke eigenschappen staat hout in onze tijd toch bloot aan een felle concurrentie van andere materialen. De houtverwerkende industrie is echter ook 'speler' in deze 'verdringingsreeks der materialen' en probeert met allerlei innovaties (flexibel hout, thermoplastic wood, kokosnotenhout, biopolymeren, biocomposieten, en lichtgewicht constructies) de concurrentie het hoofd te bieden.

Welke activiteiten kan je verwachten?
De reeks vindt plaats van 3 maart t/m 25 april 2004. Lezingen, workshops, exposities, muzikale evenementen en publicaties maken onderdeel uit van het programma. Raadpleeg de website www.materialenreeks.tudelft.nl of programmamaker Marion Vredeling (015-2781627) voor het volledige programma.

Meer informatie? www.sg.tudelft.nl


--------------------------------------------------
Maarten van der Sanden
Wetenschapsvoorlichter TU Delft
directie Marketing & Communicatie
tel.: 015 278 5454
fax: 015 278 1855
GSM: 06 20408176

---------------------------------------------------