Fontys



dinsdag 3 februari 2004

Atelier voor jongeren met een verstandelijke handicap

Atelier De Vliegende Vis van Fontys Hogeschool Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) start op 3 maart met een nieuwe cursus kunstzinnige vorming voor jongeren met een licht verstandelijke handicap. De cursus vindt gedurende tien weken op woensdagmiddag plaats in het gebouw van Fontys Hogescholen aan de Ds. Th. Fliednerstraat in Eindhoven.

Jongeren (14 - 30 jaar) met een licht verstandelijke handicap krijgen de kans om kennis te maken met de eigen creatieve mogelijkheden en om deze (verder) te ontwikkelen. Werkvormen die tijdens de cursus aan bod komen zijn tekenen, schilderen, drukken, sjabloneren, boetseren, ruimtelijk werken, houtbewerken, textiel versieren en beeldbeschouwing. De cursus wordt geleid door een docent beeldende vorming van de opleiding SPH. Deelnemers krijgen daarnaast persoonlijke begeleiding van studenten van de opleiding. Er wordt gewerkt in een groep van maximaal 12 jongeren. Deelname kost 115 euro, inclusief materiaal.

Voor meer informatie of aanmelding voor de cursus: Wilco Bosems, Atelier De Vliegende Vis, Fontys Hogeschool Sociaal Pedagogische Hulpverlening, telefoon: 0877 875 728, e-mail: w.bosems@fontys.nl.