NU'91

Onderhandelingen CAO Academische Ziekenhuizen opgeschort

Er is op vele punten vooruitgang geboekt tijdens het CAO-overleg over de vernieuwing van de CAO academische ziekenhuizen (17 februari 2004). Niettemin hebben de deelnemende partijen gisteravond vastgesteld dat er onvoldoende ruimte aanwezig was om de onderhandelingen positief te kunnen afronden. Op 3 maart gaat het overleg door.

De ruimte van de werkgevers, de Vereniging Academische Ziekenhuizen (VAZ) is uiterst beperkt. De werkgever is van mening dat door de centrales (waar NU91 onder valt) voorgestelde materiële verbeteringen elders uit het bestaande pakket moeten worden gehaald. Er is een verschil van mening over de looptijd van de nieuwe CAO. De centrales zetten in op twaalf maanden met een mogelijkheid tot vijftien maanden. De VAZ denkt aan vijftien tot achttien maanden.

Ook over de hoogte van een éénmalige uitkering verschillen de werkgevers en de werknemers nog van mening.

De periode tot 3 maart zal door de VAZ worden gebruikt om teksten uit te werken op de onderdelen waarover wel overeenstemming werd bereikt. Tussen nu en 3 maart zullen de partijen trachten om te verschillen bespreekbaar te maken om zo begin maart tot een definitief akkoord te kunnen komen.