Gemeente Haarlem


19 februari 2004

57/2004
Gemeente Haarlem, sector Maatschappelijk Ontwikkeling

Persbericht


Rob van der Linden in Stadsbibliotheek Haarlem

De Haarlemse schrijver Rob van der Linden is woensdagavond 3 maart 2004 om 20.00 uur te gast in de Centrale Bibliotheek aan de Gasthuisstraat 32 in Haarlem. Hij zal worden geïnterviewd door radiomaker Wim Brands over de pas verschenen tweede roman Het logboek van Brandaan.

Rob van der Linden (1957) debuteerde in 2002 met De hand, de kaars & de mot.
De critici herkenden direct de 'gedreven verteller' (Tom van Deel, Trouw) en betitelden dit boek als een 'subliem debuut' (Ingrid Hoogervorst, De Telegraaf). In 2003 werd De hand, de kaars & de mot genomineerd voor de Libris Literatuurprijs.
In december 2003 verbleef hij enkele dagen in een woonwagen op de Haarlemse Grote Markt. Daar schreef hij de novelle De troebelen rond Jan de Lapper in het kader van de manifestatie Haarlem Literair.
In het logboek van Brandaan wisselen historie en verbeelding elkaar af in acht meeslepende, humoristische en ontroerende verhaallijnen over tijden en identiteit.
'Deze schrijver kon al veel. Nu kan hij het nog beter' oordeelde Arjan Peters in de Volkskrant.

Wim Brands is een van de presentatoren van het radioprogramma De Avonden van de VPRO. Brands zal Rob van der Linden interviewen over Het logboek van Brandaan. Aansluitend zal Van der Linden enige fragmenten voorlezen, live begeleid door de gitarist Vincenzo Gallo.

Freek van Schie is geschiedenisleraar aan het Mendelcollege te Haarlem (en oud-docent van Rob van der Linden). Hij zal in een dialoog helderheid proberen te scheppen over de rol van het fenomeen 'geschiedenis' in Het logboek van Brandaan.

Paul Lips, freelance journalist, gaat samen met Van der Linden in op de samenwerking met componist Gert Jan Sterk en de totstandkoming van het sfeervolle album The Brendan Notes, dat bij de roman is verschenen.

De Haarlemse boekhandel Athenaeum zal op deze avond aanwezig zijn. Zij bieden de mogelijkheid het bij uitgeverij J.M. Meulenhoff verschenen werk van Rob van der Linden aan te schaffen en te laten signeren.

De toegangsprijs voor deze avond bedraagt E 3,50 (inclusief koffie en thee).

Meer informatie is verkrijgbaar via telefoonnummer 023 - 511 53 00.

---- --