Gemeente Goes

Persbericht

Meepraten over 600 jaar Goes tijdens Ideeënavond

Volgend jaar is het 600 jaar geleden dat Goes stadsrechten kreeg. Deze mijlpaal in de geschiedenis van Goes laat de gemeente niet ongemerkt voorbijgaan. 2005 moet dan ook een feestjaar worden met een feestprogramma waarin de inwoners van Goes zich kunnen vinden en waarbij iedereen betrokken wordt. Daarom organiseert de gemeente op woensdag 3 maart een Ideeënavond met als thema '600 jaar Goes'. Iedereen die een idee heeft voor een activiteit of over de invulling van 600 jaar Goes en wil meedoen, is vanaf 19.30 uur van harte welkom in Theater de Mythe.

Het idee voor 600 jaar Goes is om dit verspreid over het jaar te vieren en om met behulp van inwoners uiteenlopende activiteiten voor de Goesenaren te organiseren. Bestaande evenementen en geplande activiteiten wil de gemeente zoveel mogelijk koppelen aan het thema. De eerste week van juli -de feitelijke verjaardagsweek- moet een feestweek worden waarin de verjaardag echt gevierd wordt. Naast de feestweek en bestaande activiteiten wil de gemeente nog een aantal specifieke festiviteiten (laten) organiseren. De gemeente heeft hiervoor al een aantal suggesties, zoals een taptoe op de Grote Markt, een historisch feest, een concert op het water, de uitvoering van een historisch toneelstuk, een spektakel in het theater, een vijftiende eeuws sporttoernooi voor de basisschooljeugd etc. Maar de gemeente is ook nog op zoek naar andere leuke ideeën op het gebied van activiteiten. Muziek, toneel, cabaret, sport en spel: alle suggesties zijn welkom. Alle aangedragen en bestaande ideeën worden besproken tijdens de Ideeënavond. Ook wordt er op een ludieke manier aan de bezoekers gevraagd naar welke ideeën de voorkeur uitgaat. Belangstellenden kunnen zich deze avond ook aanmelden als vrijwilliger om een activiteit mee te helpen organiseren.

Geïnteresseerden kunnen zich vóór 20 februari voor deze avond opgeven via de antwoordbon in Samenspel dat onlangs is verspreid of door een e-mail te sturen naar Goes600@goes.nl. Alle Goese verenigingen hebben afgelopen weekend een aparte uitnodiging ontvangen.