Openbaar Ministerie

Bussum, 1 maart 2004

Opsporingsprogramma op jongerenzender TMF

TMF zendt vanaf woensdag 3 maart wekelijks Opsporings Facts uit. In samenwerking met politie en Openbaar Ministerie (OM) wordt iedere woensdag, tussen 07.00 en 11.00 uur, de kijker om hulp gevraagd bij het oplossen van misdrijven.

De opsporingsberichtgeving bij TMF vindt plaats onder de verantwoordelijkheid van het OM. De Utrechtse hoofdofficier van justitie, Rieke Samson-Geerlings, die tevens voorzitter is van de landelijke selectiecommissie opsporingsberichtgeving ziet de opsporingsberichten als een mooie aanvulling om de jeugd te bereiken. Jongeren zijn vaak moeilijk te bereiken, maar kunnen wel van cruciaal belang zijn bij het oplossen van misdrijven. TMF vormt voor ons een belangrijk medium om jongeren te bereiken. De zaken die in Opsporings Facts worden behandeld, zullen dan ook specifiek op jongeren gericht zijn, aldus Samson-Geerlings.

De Opsporings Facts vormen een onderdeel van het TMF programma The Factory Facts waarin dagelijks de allerlaatste nieuwtjes voorbij komen.

Na een jaar zal gekeken worden of deze manier van opsporingsberichtgeving via TMF ook leidt tot daadwerkelijke tips van jeugdige kijkers.