Vlaams Parlement

02 mrt 2004

Symposium leerplichtverlenging in Vlaams Parlement

De Commissies voor Onderwijs, Vorming en Wetenschapsbeleid en voor Economie, Landbouw, Werkgelegenheid en Toerisme organiseren morgen woensdag 3 maart 2004 in het Vlaams Parlement een symposium dat de balans opmaakt van 20 jaar leerplichtverlenging en perspectieven voor de toekomst schetst.

De leerplicht werd in België ingevoerd in 1914 en werd sedertdien ook verlengd tot 16 jaar en deeltijds tot 18 jaar. Maar dat neemt niet weg dat ook moet nagedacht worden over problemen zoals schoolmoeheid en de soms problematische aansluiting op de arbeidsmarkt.

Ongetwijfeld boeiende stof tot discussie voor alle betrokkenen zoals leerlingen, leerkrachten en ouders, maar ook voor de pers. Morgen wordt immers een balans opgemaakt, maar wordt ook nagedacht over een aan onze tijd aangepaste invulling van de verlengde leerplicht. De inleiding wordt gegeven door professor Ides Nicaise van het Hoger Instituut voor de Arbeid KULeuven. Nadien volgt toelichting door verschillende betrokken sociaal-economische sectoren en organisaties en brengt minister Marleen Vanderpoorten ook een boodschap van de regering.

De pers is van harte welkom om aanwezig te zijn en om op die manier bij te dragen tot een breed maatschappelijk debat over deze voor iedereen belangrijke aangelegenheid. Het symposium begint om 9 uur in het Vlaams Parlement, "De Schelp", Hertogstraat, 1000 Brussel. Meer info bij Dirk Nuyts (02/552.13.25) en Marc Le Bruyn (02/552.13.28.