EXPODIA BV

Voorjaar op TuinIdee 2004

(PERSBERICHT, maart 2004)

Olympische start tuinseizoen op tuinidee 2004

s-Hertogenbosch, Over een paar dagen start het grootste tuinevent van Nederland! Tuinliefhebbers uit het hele land genieten van 3 t/m 7 maart van noviteiten, trends, prachtige voorbeeldtuinen en het assortiment van ruim 275 deelnemers. Het TuinIdee-team van EXPODIA Event Concepts & Management staat samen met architect en creatieve adviseur Bert Huls voor de twaalfde keer garant voor een geweldig tuinspektakel.

Tuinontwikkelingen
De tuin verandert; in zijn uiterlijk, maar ook in zijn gebruik. Er ontstaat een compleet nieuwe generatie tuinliefhebbers naast de bestaande groep, elk met hun eigen ideeën en wensen. Verandering in smaak, gevoel en beleving bieden nieuwe kansen die tuinliefhebbers uitdagen hun droom daadwerkelijk te realiseren. TuinIdee biedt ideeën, oplossingen en mogelijkheden voor ieders persoonlijke smaak en budget. en tuin op maat, maar vooral een tuin die bij je past.

Tuintypes
Traditionele tuinliefhebbers kiezen voor bloemen, planten en kleur. De life style tuiniersters daarentegen houden van tuinen waarin plaats is voor zowel wonen als life style. De planten die toegepast zijn, zijn met name bedoeld als eye catchers. Tot welke categorie tuinliefhebbers behoort u? De tuin is weer Hot, want we zoeken kwaliteit en geborgenheid in onze eigen omgeving. Hoe Exclusief kan een tuin zijn? Feit is wel dat de tuinliefhebber steeds veeleisender wordt en de tuinbranche speelt daar op in met uiteenlopende tuinproducten en oplossingen. In Exotic Park kunnen liefhebbers ronddwalen en hun tuindromen omzetten in realiteit. Nog nooit hebben zoveel verschillende plantensoorten zo vroeg in het seizoen in bloei gestaan. Bijzondere tuinen op kleur met elk hun eigen mogelijkheden, uitgesproken in hun assortimentskeuze en eenvoudig om na te maken.

Olympisch thema
Ieder jaar staat TuinIdee in het teken van een specifiek thema. Dit jaar is gekozen voor The Olympic Garden. Wat hebben de Olympische spelen met de tuin te maken? The Olympic Garden is het event op TuinIdee waar cultuur en historie maar vooral ook de nieuwste trends en ontwikkelingen op een spectaculaire manier aan bod komen. De Griekse tuinen zou je het beste in kunnen delen bij de Mediterane tuinen. Typisch in die stijl is het kleurgebruik zoals warme okertinten, het gebruik van spierwit en blauwtinten, afgewisseld met mediterrane planten waarvan een aantal soorten ook in ons klimaat groeit.

Trends en noviteiten
TuinIdee draagt als eerste de noviteiten en mogelijkheden voor 2004 aan. Vernieuwend zijn de tuinen waarin wonen en lifestyle centraal staan. Daarnaast speciaal voor de andere tuinliefhebbers, trendgevoelige en actieve tuinen met sleutelwoorden als relax, cooking, gezond en sportief. Maar ook de ingetogen Tijdloze tuinen komen aan bod waarin het functionele gebruik belangrijk is, planten de structuur van de tuin vormen en vloeiende architectonische lijnen voor een uitgesproken sfeer zorgen. Op TuinIdee is een aantal traditionele tuinen te zien waaronder de 'Buxus- en bladplanten', 'de blauwe tuin','de bloesem tuin' en 'de hortensiatuin'.

Verder op TuinIdee
TuinIdee draagt als eerste de noviteiten en trends voor 2004 aan. Enkele van de noviteiten op TuinIdee 2004 zijn: Pelgro Tuinplanten heeft als nieuwe tuinplant de Astroemeria, zwembadplein.nl presenteert het nieuwe blad BIKINI, Pizzaovens&zo presenteren originele houtgestookte ovens uit Italië en Intertool presenteert de Garden Groom een revolutionaire heggenschaar. In de stand van Gardena kunt u uw vragen stellen aan Jurgen Smit (bekend van TV) en bij de leden van de Groen Escorte kunt u terecht met praktische vragen over het enten, stekken en snoeien van uw planten.

Stel uw vraag aan de verschillende groendoctoren: kamerplanten- en snijbloemendokter, ontwerpdokter, visdokter en tuindokter, plantenziektedokter. Restaurant De Zonnewende uit Nuenen laat zien wat u allemaal met bloemen kunt doen in de keuken

Het plezier in de tuin valt of staat met een gezonde en vruchtbare bodem. Voor een gezonde plantengroei zijn meerdere voedingselementen en een juiste pH van groot belang. Breng ongeveer 300 gram bodem mee naar TuinIdee 2004 en laat het voor 1,25 testen. U krijgt de uitslag direct en schriftelijk mee naar huis. Tijdens het gehele event worden er diverse demonstraties, lezingen en presentaties gehouden. Houdt www.tuinidee.nl goed in de gaten voor alle informatie.

TuinIdee 2004: open woensdag 3 maart van 13.00 tot 22.00 uur, donderdag 4 maart tot en met zondag 7 maart van 10.00 tot 18.00 uur. Toegangsprijs voor volwassenen: 10,50. Kinderen 4 t/m 12 jaar 5,-. Gratis pendelbus NS-Centraal Station s-Hertogenbosch en Brabanthallen.

Voorverkoop via de ANWB-kantoren, ANWB-VVV kantoren, www.anwb.nl en
0800-0503 Voor meer informatie tel. (073) 629 32 93, info@tuinidee.nl of kijk op www.tuinidee.nl. Koop bij de ANWB ook in combinatie met het entreeticket uw treinretour voor slechts 7,50 Deze treintickets zijn alleen bij de ANWB te kopen (NIET bij de NS).

---


---