DEVELOPMENT INVESTMENT
Peperspray verlicht migraine
Amsterdam 3 maart 2004 - Deze opmerkelijke ontdekking deed Wayne
Perry, een zelfverdediginginstructeur, toen hij zich tijdens een
demonstratie met peperspray in zijn ogen liet spuiten. Hij ontwikkeld
na enkele jaren van onderzoek de eerste neusspray op basis van
capsaicine, de Sinus Buster. Verder onderzoek toont aan dat
capsaicine, de stof die pepers pittig maakt, door internasaal gebruik
significante verlichting geeft bij migraine.
Vlak voor de demonstratie kreeg Wayne Perry een migraine aanval. Toch
besloot hij de demonstratie voort te zetten en zich met peperspray in
zijn gezicht te laten spuiten. De peperspray deed natuurlijk wat het
moest doen maar toen de heftige effecten verminderde merkte Wayne al
snel dat ook zijn hoofdpijn verdwenen was.
De Sinus Buster is een voedingssupplement dat alleen natuurlijke
kruiden bevat en nu ook in Europa wordt verkocht.
Uit klinische onderzoeken blijkt capsaicine ook verlichting te geven
bij bijholten ontstekingen, chronische sinusitis, neusallergieën en
zelfs bij menstruele en hormonale geassocieerde hoofdpijn.
Eén onderzoek is gedaan door het ziekenhuis van Massachusetts met een
groep patiënten die aan cluster hoofdpijn lijden. Door toediening van
het peperextract in hun neuspassage, rapporteerde zij binnen een week
een significante vermindering van de frequentie en intensiteit waarmee
hoofdpijn terugkwam.
De Sinus Buster wint steeds meer aan populariteit nadat het op 1
november 2003 in Amerika op de markt is gebracht. Zelfs de Amerikaanse
soldaten in Irak gebruiken de Sinus Buster ter verlichting van
ongemakken veroorzaakt door de droge en stoffige lucht.
Gebruikers ervaren een scherpe prikkeling die 3 seconde duurt en
onmiddellijk de sinus opent en hoofdpijn verzacht. De meeste
beschrijven dit als een vleugje eucalyptus met een zwakke
pepersmaak.
De hoeveelheden zijn zeer klein, net genoeg om de zenuwuiteinden van
kleine bloedvaten in de neus te deactiveren. Deze veroorzaken vaak het
probleem van zwelling en pijn die ontstaan als reactie op allergenen
en andere omgevingsfactoren.