STAGEHOLDING

Pia Douwes: contract voor Chicago op Broadway

Amsterdam, 3 maart 2004...De Amerikaanse producenten van de musical Chicago hebben Pia Douwes een contract aangeboden voor de rol van Velma Kelly in de met zes Tony Awards bekroonde Broadway-productie. Vanaf tweede week april zal Pia Douwes voor een periode van zes weken te zien zijn in het New Yorkse Ambassador Theatre. Zij speelde de rol eerder in de succesvolle Nederlandse versie van Joop van den Ende Theaterproducties. Voorafgaand aan haar New Yorkse engagement staat de actrice bovendien vanaf 22 maart twee weken lang in de Londense productie van Chicago.

Voor Pia Douwes betekent het contract de erkenning van haar status als internationale musicalstar. Haar carrière, die in 1987 begon met Cats in Carré en 1991 Les Misérables, kende al een aantal buitenlandse contracten (Oostenrijk, Duitsland en België). In Wenen creëerde zij de titelrol in de musical Elisabeth (1992). Deze rol nam zij ook op zich in de Nederlandse en Duitse productie. Voor de reizende productie van Fosse, een hommage aan choreograaf Bob Fosse van Chicago, repeteerde Pia Douwes met Stanley Burleson en Simone Kleinsma vorig theaterseizoen in New York onder leiding van choreografe Ann Reinking. Na deze periode in repetitiestudio's is zij nu daadwerkelijk doorgedrongen tot het Mekka van de musical. Joop van den Ende: 'Dit is een geweldig belangrijke stap in Pia's carrière als musicalactrice. Zij heeft het talent en de gedrevenheid om op elk internationaal podium succes te hebben. Met dit contract voor Broadway is Pia ook ambassadrice geworden van de internationale kwaliteit die de Nederlandse musicalacteurs hebben bereikt.'

Het vertrek naar New York betekent overigens niet dat Pia Douwes het Nederlandse musicalpubliek de rug toekeert. Van 2 tot en met 6 juni staat zij met haar collega-musicalsterren Simone Kleinsma, Joke de Kruijf, Tooske Breugem, Nurlaila Karim, Danny de Munk, Stanley Burleson, Henk Poort, Tony Neef en Bastiaan Ragas in Musicals in Ahoy', een musicalspektakel dat zich afspeelt in een decor dat verwijst naar het beroemde New Yorkse theater Radio City Music Hall. Joop van den Ende Theaterproducties paste het repetitieschema voor Musicals in Ahoy' aan om Pia Douwes in de gelegenheid te stellen op deze unieke uitnodiging in te gaan.

Voor nadere informatie:
Stage Holding, Maarten van Nispen

020-3052.243, 06-201.307.90


03 mrt 04 10:36