Binnensticht, 10.20 uur

Utrecht 03-03-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Van je vrienden moet je hebben

ZEIST Op dinsdag 2 maart kreeg een jongen geen hulp van zijn vrienden.

In de middag fietste een 12-jarige jongen uit Zeist over de Slotlaan. Een tiental meters voor hem fietsten vrienden van hem. Zij passeerden een groepje van 5 10 jongelui en maakten daar opmerkingen tegen. Toen de 12-jarige jongen daarop het groepje passeerde, werd hij van zijn fiets getrapt en kwam ten val. Eén van de verdachten voelde in de jaszak van het slachtoffer en zei hem neer te steken als hij zijn mond niet hield. De verdachte trof niets in de jaszak van het slachtoffer aan. Tijdens het voorval zag de jongen dat zijn vrienden er vandoor gingen en hem niet te hulp kwamen. Vervolgens zag de zeer geschrokken jongen kans op zijn fiets te stappen en weg te rijden.

Paniek: verkeerd adres

BILTHOVEN Op dinsdag 2 maart gaf een meldster in paniek een verkeerd adres door.

Rond 16.45 uur kregen de hulpdiensten de melding van een brand in een woning aan de Planetenbaan. Op het aangegeven adres bleek geen brand te zijn. Daarop werd poolshoogte genomen bij een pand aan dezelfde straat met een soortgelijk nummer, maar ook daar was niets aan de hand. Vervolgens kwam de melding dat het mogelijk een pand aan de Kometenbaan zou zijn. Dit was wel het goede adres. De woning bleek vol met rook te staan en brandweermensen gingen met perslucht naar binnen. Het lukte hen de 86-jarige bewoonster en een 60-jarige vrouw uit Bilthoven die bij haar op bezoek was, van het balkon van de woning te halen. Zij werden ter plaatse door het personeel van de ambulance onderzocht en hadden geen letsel opgelopen.

In de keuken was een waterkoker verbrand en die had kortsluiting veroorzaakt. Daarbij kwam zeer veel rook vrij, maar de waterkoker was bij de komst van de brandweer al uitgebrand. De brandweer heeft niet hoeven blussen, maar heeft de woning gelucht. Door de rookontwikkeling liep de woning veel rookschade op. In paniek had de 60-jarige vrouw 112 gebeld en daarbij het verkeerde adres doorgegeven.

Verdachte situatie

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Op dinsdag 2 maart gingen meerdere politievoertuigen met zwaailicht en sirene naar een inbraakmelding.

Rond 15.30 uur kreeg de politie de melding dat een man met een brommer zich verdacht ophield op een oprit van een woning aan de Van Westrenenlaan en vermoedelijk zou willen inbreken. Meerdere politie-eenheden gingen met zwaailicht en sirene ter plaatse. Daar spraken zij met de getuige. De verdachte bleek inmiddels te zijn verdwenen en bij de betrokken woning werden geen braaksporen aangetroffen.

Terwijl de politiemensen een onderzoek rond het pand deden, kwam een man op een bromfiets aan rijden. Hij bleek de verdachte te zijn. De man was schoonmaker en had werkzaamheden in de woning willen verrichten. Toen er op zijn aanbellen niet werd opengedaan, heeft hij even gewacht en vervolgens een briefje in de brievenbus gedaan. Daarna is hij vertrokken. Even later zag hij meerdere politie-autos naar de woning rijden en kreeg de indruk dat hij wel eens de aanleiding zou kunnen zijn. Daarom kwam hij terug naar de woning.

Onder invloed

BILTHOVEN Op dinsdag 2 maart werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 23.30 uur controleerden politiemensen op de 2e Brandenburgerweg een 53-jarige automobilist uit Bilthoven. De man bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 600 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.