Politie Flevoland

Bromfietsencontrole

Almere 03-03-2004 - Aan de Straat van Florida is dinsdagmiddag tussen 15.30 en 18.00 uur een Easy Rider controle gehouden. Vanwege de kou waren er weinig bromfietsers op de weg.

In totaal zijn er zeventien bromfietsers gecontroleerd. Acht van hen kregen een bekeuring; twee droegen geen helm, twee konden geen verzekeringspapieren tonen, twee geen bromfietscertificaat en twee hadden hun bromfiets niet in orde.
In Almere Stad-West werden diezelfde middag vanaf 16.00 uur tot 21.45 uur twintig bromfietsers gecontroleerd op diverse locaties. Slechts vijf bromfietsen waren in orde. De overigen kregen in totaal 21 bekeuringen voor het overschrijden van de constructiesnelheid (7x), het niet tonen van een bromfietscertificaat (4x), een te hoog geluidsniveau (4x) en technische gebreken (3x). Een bestuurder was nog geen 16 jaar.
Op de Knardijk bij Zeewolde is dinsdagmorgen tussen 07.00 en 08.30 uur eveneens een controle gehouden, waarbij in totaal 25 brom- en snorfietsen zijn gecontroleerd. Vijf bestuurders kregen een bekeuring.