Politie Flevoland

NEMO-team pakt harddrughandel aan

Almere 03-03-2004 - Politie Flevoland heeft een team opgezet dat de handel in harddrugs in Almere Buiten een halt moet toeroepen. Het zogenoemde NEMO-team is begin dit jaar opgericht. Uit onderzoek en meldingen uit de wijk bleek, dat er momenteel weer een aantal dealers in harddrugs actief zijn.

Een paar jaar geleden leidde de handel in drugs tot onderlinge strijd bij de dealers in Almere Buiten, waarbij onder meer vuurwapens werden gebruikt. Om dergelijke onveilige situaties nu te voorkomen, startte het korps met NEMO.

Het NEMO-team heeft inmiddels in korte tijd twee onderzoeken succesvol afgesloten. Tot nu toe zijn vier verdachten van cocaïnehandel aangehouden en na verhoor in voorlopige hechtenis gesteld in afwachting van hun proces.

De verdachten zijn vier mannen van respectievelijk 19, 22 (2x) en 23 jaar, allen afkomstig uit Almere. Na een aantal meldingen van overlast door drugshandel in de Hollandiastraat werden op 15 januari de eerste drie verdachten aangehouden. De vierde verdachte, de 23-jarige, werd op 24 februari aangehouden. De in de panden aangetroffen drugs is in beslag genomen voor onderzoek, evenals een auto van een van de verdachten.

Het team blijft voorlopig actief in Almere Buiten en omstreken, en zet haar onderzoeken naar harddrugdealers voort. De politie verwacht de komende tijd nog meer aanhoudingen te verrichten.