Politie Drenthe

woensdagmorgen 3 maart 2004

Assen 03-03-2004 - Nieuws Politie Drenthe

Relatieruzie

EMMEN - De politie van Emmen heeft dinsdagavond aan de Leemkoelen een 30 jarige inwoner van Emmen aangehouden en ingesloten. De man wordt verdacht van mishandeling van een 33 jarige plaatsgenoot. Die is met een scheurtje in zijn schedel opgenomen in het ziekenhuis. Het slachtoffer zou problemen hebben gemaakt bij zijn ex.

Politie pakt drankrijder

OEVORDEN - De politie heeft dinsdagnacht bij een controle op de Aleida Kramersingel in Coevorden een 20 jarige inwoner van Coevorden aangehouden omdat hij met teveel drank op achter het stuur zat. De man scoorde bij de ademanalyse 1.1 promille.

Verkeerszondaars beboet

MEPPEL - De politie van Meppel heeft dinsdag tijdens een verkeerssurveillance zeven automobilisten beboet omdat ze zich niet aan de regels hielden.

Vier bestuurders kregen een bon omdat ze een geslotenverklaring negeerden en twee zaten zonder de verplichte autogordel achter het stuur. Er hebben 41 automobilisten moeten blazen. Geen van hen zat met teveel drank op achter het stuur.

Ongeldige kentekenplaat

EMMEN - De politie heeft dinsdagavond een 22 jarige automobilist uit Emmen bekeurd omdat hij ongeldige kentekenplaten op zijn auto had. De man die sinds half februari ex militair is reed nog rond met het militaire registratieteken op zijn auto.. Hij mag zijn auto weer ophalen als hij een geldig kentekenbewijs en geldige platen kan laten zien.

Politie vordert rijbewijs in

MEPPEL - De politie van Meppel heeft bij een snelheidscontrole met de lasergun het rijbewijs ingevorderd van een 36 jarige inwoner van Nijeveen. De man werd op de Nieuwe Nijeveenseweg gelaserd met 144 kilometer per uur. De maximumsnelheid is op die weg 80 kilometer per uur.

Geen rijbewijs

ASSEN / COEVORDEN / EMMEN - De politie heeft dinsdag drie automobilisten van de weg gehaald die zonder rijbewijs achter het stuur zaten.

In Assen ging het om een 32 jarige inwoner van Assen. Hij liep tegen de lamp bij een controle op de Overcingellaan.

Een 18 jarige inwoner van Coevorden in op de Schaepmanstraat in zijn woonplaats aan de kant gezet. Zijn auto was bovendien niet APK gekeurd.

In Emmen klopte er weinig van de auto van een 24 jarige inwoner van Ter Apel. De man had geen geldig rijbewijs, zijn auto was niet verzekerd en beide achterbanden van zijn auto waren glad. Zijn auto is voorlopig van de weg gehaald.

Inbraak op klaarlichte dag

NIEUW BALINGE - Tijdens afwezigheid van de bewoners hebben tot nu toe onbekende inbrekers kans gezien om in een woning aan de Verlengde Middenraai in Nieuw Balinge in te breken. Men is met gebruikmaking van de zogenaamde Bulgaarse methode in de woning gekomen. De hele woning is doorzocht. De bewoners missen geld en sieraden. De politie komt graag in contact met mensen die dinsdagmiddag op de Verlengde Middenraai in Nieuw Balinge verdachte zaken hebben gezien.

Tasjesrover

ASSEN - Een tot nu toe onbekende man heeft dinsdagavond op de Nobellaan in Assen de tas gestolen van een 46 jarige inwoonster van Assen. De vrouw fietste rond kwart voor negen over de Nobellaan toen er plotseling iemand naast haar kwam fietsen. Hij griste haar tas uit het mandje voorop de fiets en ging en fietste bij de rotonde de Thorbeckelaan in.

Getuigen worden verzocht de politie te bellen.

Camper uitgebrand

MEPPEL - De politie heeft dinsdagmiddag de Albert Toriedreef in Meppel afgezet om het publiek op afstand te houden bij een uitslaande brand in een camper.

De camper stond vlak bij een woning geparkeerd. De hitte was zo erg dat de ruiten van een paar woningen knapten en vuilcontainers smolten. Ook twee geparkeerde auto's liepen schade op.

Volgens de eigenaar zou de brand zijn ontstaan toen hij in de camper aan het klussen was en daarbij een tafeltje of kastje aan het aflakken was. Door een straalkacheltje zou de lak op de tafel zijn gaan branden. De camper is totaal uitgebrand.