AutoRai

3-3-2004

Eigenzinnig actiemodel: Jeep Cherokee Extreme Sport

De Jeep Cherokee staat bekend om zijn uitstekende capaciteiten in zwaar terrein en sportieve rijeigenschappen op de weg. Vanaf mei hebben de Jeep-dealers er een exclusieve variant van deze terreinreus bij, de Jeep Cherokee Extreme Sport. Deze speciale uitvoering van de Cherokee is slechts in een zeer beperkte oplage leverbaar.

De Extreme Sport is standaard voorzien van een automatische versnellingsbak en permanente vierwielaandrijving. Het model is naar keuze leverbaar met een 2.8 CRD dieselmotor of 3.7i V6 benzinemotor. De auto is te herkennen aan de bumpers en stootstrips in Graphite lak, in carrosseriekleur uitgevoerde wielkastverbreders, mistlampen voor, Extreme Sport tekstschildjes, 16 inch Mesa aluminium velgen in Graphite lak en P235/70R16 OWL All Terrain banden. Er zijn voor de Extreme Sport twee lakkleuren beschikbaar, te weten Black en Bright Silver metallic.

Het interieur kenmerkt zich door de kleur Dark Slate Gray, two tone stoelbekleding met ingestikt Jeep logo en een dashboardinleg van geborsteld aluminium. De extras op de Extreme Sport vertegenwoordigen een waarde van 2.595,- maar de Jeep-dealer rekent hiervoor slechts
1.000,-.

Extreme Sport ook als bedrijfswagen

Voor ondernemers die interesse hebben in het extreme actiemodel van de Jeep Cherokee is een bezoek aan de dealershowroom eveneens zeer de moeite waard aangezien de auto ook leverbaar is als grijs kenteken uitvoering. De meerprijs voor het Extreme Sport pakket bedraagt dan slechts 610,- excl. BTW.

De prijslijst van de Jeep Cherokee Extreme Sport begint bij 37.475,- voor de versie met 3.7i V6 benzinemotor en automatische versnellingsbak.