Gemeente Veenendaal


PERSBERICHT 25: EVENEMENTENHAL EN HERONTWIKKELING VOORMALIG KI-TERREIN (03-03-2004)

Gemeente herontwikkelt gebied tussen Ambachtsstraat en Nijverheidslaan

Commerciële evenementenhal in Veenendaal

De gemeente gaat initiatief nemen tot het vestigen van een commerciële evenementenhal op een andere plek in Veenendaal, of - als dat niet mocht lukken - in de WERV-regio. De Veenendaalhal aan de Laan der Techniek blijft tot die tijd in gebruik en wordt op z'n laatst in oktober 2007 gesloopt.

Als de vestiging van een commerciële evenementenhal niet doorgaat, gaat het college bekijken of de Veenendaalhal in stand gehouden kan worden.

Burgemeester en wethouders hebben dit besloten in het kader van de ontwikkeling van het voormalige Kortman Intradalterrein. Het gemeentebestuur wil een nadere uitwerking maken voor de evenementenhal, zorg en wonen, bedrijfshallen en overige terreinen in het gebied tussen de Ambachtsstraat en de Nijverheidslaan. Uitgangspunt daarbij is dat het terrein 'budgettair neutraal' wordt ontwikkeld.

Het college gaat bekijken welke consequenties het verplaatsen van kringloopcentrum 't Veen van de Groeneveldselaan naar het voormalige Kortman Intradalterrein heeft. Het kringloopcentrum heeft op zijn huidige locatie een huurcontract tot november 2007. De voormalige Hondagarage reserveert de gemeente voor voorlopig gebruik door de reiniging.
Langs de Ambachtsstraat wil de gemeente voorzieningen voor eerstelijnsgezondheidszorg (huisartsen e.d.) en zorgwoningen ontwikkelen.

Voor het terrein van voorheen Kortman Intradal moet een stedenbouwkundige visie ontwikkeld worden. Deze moet twee maanden na de opdrachtverlening klaar zijn.

De gemeenteraad neemt donderdag 13 mei een besluit over het vestigen van een commerciële evenementenhal en de herontwikkeling van het gebied.