Gemeente Barneveld


Informatiepunt Huursubsidie gestart

huursubsidie

Met ingang van 1 maart 2004 starten Woningstichting Barneveld (WSB) en de gemeente Barneveld een 'Huursubsidie Informatiepunt'. Mensen die bij de WSB een woning huren kunnen dan daar terecht met vragen over huursubsidie in het algemeen of over hun eigen aanvraag in het bijzonder. Mensen die geen klant zijn van de WSB, maar ook een woning huren, kunnen met hun vragen bij de gemeente Barneveld terecht.

Beide organisaties hebben via een internetverbinding toegang tot de computer van het Ministerie van VROM, waarin alle informatie over de lopende aanvragen te vinden is. Het gaat uitdrukkelijk om het snel kunnen opvragen van gegevens, het is niet mogelijk om vanuit de woningstichting of de gemeente wijzigingen aan te brengen. Om toegang tot dit systeem te krijgen hebben de WSB en de gemeente een geldig legitimatiebewijs en het sofinummer van de betreffende huurder nodig.

Mensen die informatie willen hebben over de verstrekking huursubsidie kunnen nu bij meerdere organisaties terecht. Zij kunnen naar een telefonische informatielijn van het Ministerie van VROM, tel (0800) 8051. Maar zij kunnen dus ook een beroep doen op de kennis van de medewerkers van de afdeling Woondiensten bij de Woningstichting of medewerkers bij de Balie van de afdeling Werk Zorg en Inkomen bij de gemeente Barneveld.

Barneveld, 27 februari 2004
Gemeente Barneveld en Woningstichting Barneveld Samenvatting Met ingang van 1 maart 2004 starten Woningstichting Barneveld (WSB) en de gemeente Barneveld een 'Huursubsidie Informatiepunt'.
Productinfo Huursubsidie, verstrekking