Symantec introduceert web-gebaseerde oplossing voor veilige netwerktoegang op afstand

Symantec

Clientless VPN-apparatuur is gebruiksvriendelijk tegen relatief lage kosten

Leiden, 2 maart 2004 -

Symantec Corp. (NASDAQ: SYMC), wereldwijd marktleider in internetbeveiliging, introduceert de nieuwe Clientless VPN Gateway 4400 Series. Deze nieuwe lijn apparatuur biedt gebruikers een eenvoudig te beheren en strikt beveiligde toegang op afstand tot bedrijfsnetwerken. Symantec Clientless VPN Gateway maakt het aanbieden van toegang op afstand bovendien goedkoper doordat niet langer IT-beheerders voor de installatie en het beheer van VPN client software moeten worden ingeschakeld.

De Symantec Clientless VPN Gateway-apparatuur onderscheidt zich door flexibele configuratiemogelijkheden en krachtige beheersopties, die naadloze integratie mogelijk maken in bestaande netwerkinfrastructuren. IT-beheerders kunnen, naargelang de behoeften of vereisten van de gebruikers, de toegang tot applicaties eenvoudig toewijzen. Hierdoor kunnen ondernemingen op volstrekt veilige wijze toegang op afstand toekennen, wat leidt tot een hogere efficiëntie en een verbeterd bedrijfsrendement.

Symantec biedt haar klanten hiermee een efficiëntere oplossing om werknemers, klanten en bedrijfspartners op een veilige manier met het netwerk te verbinden, zonder de rompslomp die met het beheer of de installatie van VPN client software gepaard gaat, aldus Greg Gotta, Vice President van Symantec Corp. en verantwoordelijk voor gateway & network security. In tegenstelling tot producten van andere leveranciers, die enkel SSL VPN en optionele mogelijkheden bieden, heeft Symantec Clientless VPN Gateway alle functies én de onbeperkte flexibiliteit van traditionele VPNtechnologie. Hierdoor hoeft men geen bijkomende functies te plannen of budgetteren.

Al het netwerkverkeer is beveiligd met een geavanceerde banking-grade encryptie. De Symantec Clientless VPN Gateway-apparatuur is een application-level reverse proxy, op basis van Symantecs bewezen veiligheidstechnologie. Met behulp van deze technologie kunnen klanten efficiënt optreden tegen de meest courante veiligheidsbedreigingen voor netwerken en besturingssystemen, zoals wormen, virussen en Trojaanse paarden.

Licenties en beschikbaarheid
De Symantec Clientless VPN Gateway 4400 Series is beschikbaar in twee verschillende uitvoeringen (4420 en 4460). Gebruikers kunnen een model aanschaffen op basis van een maximaal aantal gelijktijdige sessies, die het beste aansluit bij hun bedrijfsbehoefte. Symantec Clientless VPN Gateway biedt standaard bijzonder krachtige functies die veilige en betaalbare toegang op afstand mogelijk maken. Het basismodel heeft geavanceerde functies zoals native application support, granular administration & access controls en toegangsmogelijkheden voor mobiele apparatuur.

De Symantec Clientless VPN Gateway 4400 Series is per direct beschikbaar. Organisaties die op zoek zijn naar een reseller of distributeur kunnen kijken op http://www.symantec.nl/partners_nl

Over Symantec
Symantec, wereldwijd marktleider in internetbeveiliging, biedt consumenten, bedrijven en service providers een brede reeks softwareoplossingen en appliances voor content- en netwerkbeveiliging. Symantec is op de zakelijke markt actief met virusbescherming, firewall en virtual private network (VPN), vulnerability management, intrusion detection, internetcontent- en e-mailfiltering, remote management en security services. Op de consumentenmarkt is Symantec vooral bekend van producten die onder de naam Norton worden aangeboden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cupertino, Californië en het bedrijf heeft vestigingen in 36 landen. Het Nederlandse Sales & Marketing is gevestigd in Leiden. De aandelen worden verhandeld op het Nasdaq National Market System onder het symbool SYMC. Meer informatie over Symantec en haar producten is te vinden op de website: www.symantec.nl.

---