Ingezonden persbericht


Persbericht

Volledige uitbesteding beheer nationaal en internationaal wagenpark voorziet in meer efficiency tegen lagere kosten

ATOS ORIGIN BRENGT WAGENPARK ONDER BIJ LEASEPLAN

Almere, 3 maart 2004 - Atos Origin en LeasePlan Nederland N.V. hebben een meerjarencontract getekend voor de leasing van 4.500 personenauto's. Deze overeenkomst is onderdeel van een internationaal contract, waarbij LeasePlan in alle betrokken landen preferred supplier van Atos Origin wordt. Atos Origin brengt hierbij de volledige dienstverlening op het gebied operationele lease, inclusief het volledig uitbesteden van het operationele wagenparkbeheer, onder bij LeasePlan.

Atos Origin heeft na een uitgebreide marktvergelijking de keuze laten vallen op LeasePlan. Hierbij speelde een doorslaggevende rol dat LeasePlan in staat is het volledige beheer van het omvangrijke wagenpark van de IT-dienstverlener tegen lagere kosten op zich te nemen.

"Deze nieuwe overeenkomst voorziet in een full service operationeel leasecontract. Zo heeft LeasePlan voor Atos Origin een speciale berijdersdesk ingericht. Hierdoor ontstaat een herkenbaar loket dat verantwoordelijk wordt voor alle verschillende leaseregelingen - waaronder de Mobiliteitsregeling - en bovendien alle bijbehorende mobiliteitsbudgetten beheert. De keuze voor LeasePlan heeft daarnaast een verdere verlaging van de integrale kosten voor Atos Origin als resultaat", licht Wilbert Kieboom, CEO van Atos Origin Nederland, toe.

"Wij zijn er uitermate trots op dat Atos Origin voor LeasePlan heeft gekozen voor het volledig uitbesteden van haar wagenparkbeheer. Een aanbesteding van deze omvang komt in de leasebranche slechts weinig voor. Met de ondertekening van deze overeenkomst kunnen Atos Origin dan ook tot een van onze grootste klanten rekenen", aldus Peter Verkuyl, directievoorzitter van LeasePlan Nederland N.V.

Over LeasePlan Nederland N.V.
LeasePlan houdt zich bezig met alle vormen van professioneel Fleet Management. Het bedrijf heeft een uitgebreid pakket van (internationale) dienstverlening rond wagenparkbeheer en mobiliteit, dat onder meer operationele leasing van auto's en trucks omvat. LeasePlan maakt onderdeel uit van LeasePlan Corporation, een volledige dochter van ABN AMRO. Met LeasePlan als belangrijkste merk is LeasePlan Corporation marktleider op het gebied van wagenparkbeheer in Europa en wereldwijd een van de leidende spelers in automotive dienstverlening.

LeasePlan Corporation heeft dochterondernemingen in 21 Europese landen, de Verenigde Staten, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Brazilië en India. De groep heeft wereldwijd ruim 7.200 medewerkers in dienst en heeft 1,2 miljoen voertuigen in beheer. In Nederland beheert LeasePlan een vloot van ruim 145.000 voertuigen, waarmee meer dan 7.500 klanten bediend worden. Voor meer informatie kunt u de website van LeasePlan raadplegen: www.leaseplan.nl

Over Atos Origin

Atos Origin, een toonaangevende internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations, inclusief outsourcing en on-line services. Atos Origin realiseert jaarlijks verkopen van ruim 5 miljard euro. Het bedrijf is wereldwijd actief in meer dan vijftig landen met een werknemersaantal van 50.000, van wie ruim 9.000 in Nederland, waar Atos Origin marktleider is. Tot haar klanten behoren onder meer ABN Amro, Akzo Nobel, Alstom, BNP Paribas, British Petroleum, DSM, EDF, Eneco Energie, Ericsson, Euronext, Fiat, France Telecom, Heineken, ICI, ING, KPN, Lucent, Philips, Renault, Royal Bank of Scotland, Saudi Aramco, Schlumberger, Shell, Telecom Italia, UBS, Unilever, Vivendi Universal, Vodafone, Wolters Kluwer en tal van klanten in de publieke sector. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: www.atosorigin.com

Atos Origin is genoteerd aan Parijs Euronext en opereert onder de naam Atos Origin, AtosEuronext, Atos Worldline, Atos KPMG Consulting en Atos Odysée.


- EINDE PERSBERICHT -

Noot aan de redactie (