Ingezonden persbericht


Computer associates lanceert trainings- en certificeringsprogramma voor emea channel partners

Nieuwegein, 3 maart 2004 - Computer Associates International Inc. (NYSE: CA) introduceert een nieuw trainings- en certificeringsprogramma in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Het doel van dit programma is betere ondersteuning te bieden aan channel partners en een hoger serviceniveau te leveren aan potentiële en bestaande klanten. Het nieuwe programma speelt een centrale rol in de doelstelling van CA, namelijk ervoor zorgen dat de klanten, zowel grote, middelgrote en kleine ondernemingen, volledige toegang hebben tot CA's software en oplossingen die ze wensen, inclusief hoogwaardige service, technische kennis en ondersteuning.

Het programma biedt een leermethode voor zowel verkoop- als technisch personeel, zodat er een hoger expertiseniveau ontstaat. Bovendien biedt het programma medewerkers de kennis en vaardigheden die ze nodig hebben om op een succesvolle manier de oplossingen van CA te positioneren, verkopen, ontwerpen, implementeren en ondersteunen. Het curriculum varieert van online Foundation training tot verschillende basis en geavanceerde cursussen. Deze cursussen worden klassikaal door een ervaren instructeur gegeven en kunnen uiteindelijk leiden tot een op maat gemaakte certificering op Architect-niveau. Het trainingsprogramma weerspiegelt de training die CA biedt aan haar eigen medewerkers voor pre-verkoop, verkoop en technische ondersteuning.

"Dit nieuwe onderdeel uit ons channel programma zorgt ervoor dat partners hun verkoop en technische teams op het gewenste niveau en in het gewenste tempo kunnen trainen," aldus Carlos Escapa, Vice President, Channel Sales EMEA. "Door bredere kennis en expertise van CA's oplossingen, kunnen partners snel resultaat zien op het gebied van efficiency en meer kansen benutten voor up-selling en cross-selling."

Het nieuwe trainings- en accreditatieprogramma biedt CA resellers de hulpmiddelen en de vaardigheden die noodzakelijk zijn om tegemoet te komen aan de behoeften van channel partners. Hiermee kunnen ze betere technische ondersteuning bieden en een hogere mate van klanttevredenheid bereiken. Het programma wordt toegespitst en geïmplementeerd aan de hand van lokale marktbehoeften en is voor CA's channel partners beschikbaar voor alledrie de categorieën:

Affiliate - Consultants, influencers, resellers en VAR s met een regionale focus die zich concentreren op kleine en middelgrote organisaties.

Premier - High-Volume partners, VAR s en solution providers die zich richten op middelgrote tot grote organisaties en consultancy- en implementatiediensten leveren.

Premier Enterprise Solution Provider (ESP) - Veelal integrators, VAR's, ISV's of MSP's die implementaties verzorgen en diensten leveren. Ze beschikken over aantoonbare technische expertise en bieden full service verkoop-, implementatiediensten en ondersteuning voor enterprise-class managementoplossingen.

Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan: www.ca.com/channel/emea

(405 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Computer Associates
Computer Associates International, Inc. (NYSE: CA), één van de grootste softwarebedrijven ter wereld, ontwikkelt en levert management software waarmee ondernemingen hun IT-omgeving kunnen beheren. De CA producten richten zich op het management van infrastructuur, storage en security, alsmede op portals, development en application life cycle management. Opgericht in 1976, is CA uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie met vestigingen in ruim 100 landen en een hoofdkantoor in Islandia nabij New York. Het kantoor van CA in Nederland bevindt zich in Nieuwegein. Voor meer informatie, zie http://ca.com

© 2004 Computer Associates International, Inc. One Computer Associates Plaza, Islandia, N.Y. 11749. All trademarks, trade names, service marks, and logos referenced herein belong to their respective companies.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Kim van Bokhoven en Lilian van Tongerlo van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: 040-235 46 00 Fax: 040-235 46 01
E-mail:kimv@lewispr.comwww.lewispr.com
Lilianv@lewispr.com

Voor meer informatie over CA kunt u contact opnemen met Gregor Petri, CA: Tel: 030-604 83 45 Fax: 030-604 73 57
Email: gregor.petri@ca.com www.ca.com


---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com


---