--------------------------------------------------------------------------
 Briggs & Stratton verbetert ergonomie distributiecentra met software van 
                           Manhattan Associates                           
--------------------------------------------------------------------------

Verbetering van 'pick-pack'- productiviteit met 10 tot 15 procent verwacht Utrecht, 03/03/2004

Briggs & Stratton, wereldwijd de grootste producent van luchtgekoelde benzinemotoren voor buitenapparatuur, gaat de 'Slotting'-software van Manhattan Associates inzetten om het ruimtegebruik en de 'pick-pack'-operaties in zijn distributiecentra te optimaliseren. Manhattan Associates, Inc. (Nasdaq: MANH) is wereldwijd marktleider in supply chain execution (SCE)-oplossingen. In de eerste plaats implementeert Briggs & Stratton de oplossing in het 32.500 m2 grote distributiecentrum (DC) in Milwaukee (VS). Daarna wordt de software in het internationale DC in Toronto, Canada en in het DC in Nijmegen, Nederland in gebruik genomen.

Briggs & Stratton koos voor de oplossing van Manhattan Associates omdat die uitgebreide mogelijkheden biedt, eenvoudig te implementeren is in de huidige IT-infrastructuur van het bedrijf en vanwege de positieve feedback van partners en klanten van Manhattan Associates. Ook was Briggs & Stratton onder de indruk van de aanmerkelijke verbetering van de productiviteit van het personeel die aan hand van Manhattan Associates strategische locatiebeoordeling werd berekend.

"Uit de strategische locatiebeoordeling van Manhattan Associates bleek dat wij de productiviteit van de 'pick-pack'-operaties met 10 tot 15 procent kunnen verbeteren, met de hulp van nieuwe software," aldus Dave Zuern, directeur Distribution Operations bij Briggs & Stratton.

De 'Slotting'-oplossing is een belangrijk instrument om de productiviteit in een magazijn te verhogen en maakt een hoog rendement van 'picking'- en bevoorradingsprocessen mogelijk. Locatie-optimalisatie helpt bij het berekenen van de meest optimale en ergonomische locatie voor goederen voor de selectie, bevoorrading en gelijkmatige verdeling van werklast.

"Door de implementatie van de 'Slotting'-oplossing kan Briggs & Stratton de productiviteit van personeel en ruimtegebruik optimaliseren als ook de voorraadnauwkeurigheid in zijn DC's verhogen," zegt Paul Maurer, senior directeur Slotting bij Manhattan Associates. "Wij verheugen ons om samen met Briggs & Stratton de oplossing in zijn magazijnen in te zetten en kijken er naar uit om de best mogelijke opstelling voor zijn nieuwe DC te ontwikkelen."

Briggs & Stratton zal later ook Manhattan Associates 'Slotting'-oplossing gebruiken om een nieuw distributiecentrum in de VS in te richten, dat in 2006 wordt geopend.
--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over Manhattan Associates
Manhattan Associates, Inc. (Nasdaq: MANH) is wereldwijd marktleider in supply chain execution-oplossingen. Het bedrijf maakt 'operational excellence' mogelijk via de applicatie-suite van warehouse- en distributiemanagement, transportmanagement en handelspartnermanagement. Deze geïntegreerde oplossingen bieden de meest moderne technologieën, vernieuwende toepassingen en Manhattan Associates' kennis om de prestaties, rendabiliteit en concurrentiepositie van zijn klanten te verbeteren. De onderneming heeft meer dan 925 klanten verspreid over meer dan 1.400 vestigingen wereldwijd, waaronder enkele van de grootste fabrikanten, distributeurs en retailers ter wereld. Meer informatie op www.manh.com.
Jan Heijblom, Sales Manager Manhattan Associates Benelux, tel: +31 (0)30 214 3000
fax: +31 (0)30 214 3099, e-mail: jheijblom@manh.com Journalisten:
NewsEngine PR, Claudia Mairböck, tel: +31 20 567 2170, e-mail: claudia.mairbock@newsenginepr.com
Ref.:MANH0056-2F5FA6