Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


3 maart 2004


Bromfietser geeft geen voorrang


Een 16-jarige Apeldoornse bromfietser heeft dinsdag op de kruising Jagersweg/Schotweg/Hamelweg geen voorrang gegeven aan een 38-jarige Apeldoornse automobilist. De jongen botste rond 08.05 met hoge snelheid tegen de auto van zijn plaatsgenoot aan die van rechts kwam. Door de enorme klap bleef van de bromfiets nagenoeg niets over. Een ambulance bracht de bromfietser met onbekend letsel naar het Lukasziekenhuis waar hij werd opgenomen.


Vrouw loopt pijnlijke rug op


Een 73-jarige automobiliste uit Wenum Wiesel heeft dinsdag,middag bij een aanrijding op de kruising Papegaaiweg/Oude Zwolseweg een pijnlijke rug opgelopen. De vrouw kreeg rond 12.50 uur geen voorrang van een 39-jarige automobilist uit Vaassen die van links kwam.


Diefstal van auto


Onbekenden hebben dinsdag vanaf de Zutphensestraat de bedrijfsauto van een schildersbedrijf uit Vorden gestolen. De werd tussen 07.00 en 17.00 uur vanaf de carpoolplaats meegenomen. De auto is een gele Nissan Vanette met het kenteken VF-ZZ-57 en heeft een imperiaal.


Autokrakers slaan toe


Een aantal autokrakers heeft dinsdag op diverse plaatsen in Apeldoorn en omgeving toegeslagen. Zo werden auto's aan de Cornelis Hendrixstraat in Loenen, vanaf de Rubensstraat, de Mariastraat, de Tubantenlaan en vanaf de Saksenlaan opengebroken. De daders namen onder meer rij- en kentekenbewijzen, sieraden, mobiele telefoons, geluidsapparatuur, een sporttas, cd's en een koffer met gereedschap mee. De politie adviseert opnieuw met klem om geen waardevolle zaken in auto's achter te laten.


Jonge dievegge gepakt

Een beveiligingsbeambte van een winkel aan de Hoofdstraat heeft dinsdagmiddag een 17-jarig meisje uit Apeldoorn betrapt op het plegen van winkeldiefstal. De dievegge wilde de winkel verlaten met acht damesslipjes met een waarde van ruim 50 euro. De beveiligingsman droeg het meisje over aan de politie en zij wordt overgedragen aan het preventieproject LINK waar een passende maatregel wordt getroffen.


Zakkenrollers slaan toe


Een aantal zakkenrollers heeft dinsdag opnieuw in het centrum toegeslagen. De dieven namen onder anderen van een 22-jarige Apeldoornse vrouw haar portemonnee met inhoud af en een 59-jarige plaatsgenote mist ook haar portemonnee met pasjes en enkele euro's. Bovendien werd uit de afgesloten tas van een 59-jarige Apeldoornse haar portemonnee met onder meer geld en foto's gestolen.


Bestuurders zonder alcohol


Bij twee alcoholcontroles, woensdagmorgen vroeg, bleken alle gecontroleerde bestuurders geen alcoholhoudende dranken gedronken te hebben. De politie controleerde eerst rond 01.10 uur op de Laan van Zevenhuizen en later om rond 05.45 uur op de Lange Amerikaweg. Alle gecontroleerde automobilisten waren niet onder invloed van alcohol.


Boetes voor overschrijden snelheid


De politie heeft dinsdag bij vier snelheidscontroles enkele tientallen bestuurders van motorvoertuigen een bekeuring gegeven voor het overschrijden van de maximumsnelheid. De politie controleerde op de PWA-laan; op de Kayersdijk; op de Matenpoort en op de Anklaarseweg.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --