Politie Zuid-Holland-Zuid

03/03 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

03-03-2004 - Persberichten District I

DRIE INBREKERS AANGEHOUDEN
HEERJANSDAM- In een kapsalon aan de Kromme Nering is ingebroken in de nacht van dinsdag op woensdag 3 maart. De politie werd op de hoogte gesteld door een getuige en ging op zoek naar de verdachten. Op de Dorpsstraat in Heerjansdam zag zij twee verdachte personenautos achter elkaar aanrijden. De politie achtervolgde deze autos. In de voorste auto zat 1 man, hij wist te ontkomen. De achterste auto kon worden klemgereden in Barendrecht. De drie personen in deze auto werden aangehouden. Het gaat om een 23-jarige Amsterdammer en een 19-jarige plaatsgenoot. De derde man weigerde zijn naam op te geven. Hij en zijn maatjes zijn ingesloten. Uit de kapsalon is vermoedelijk niets gestolen. De verdachten keerden de fooienpot om en bekeken de inhoud van de kassalade; deze bleken leeg te zijn.

RIJBEWIJS KWIJT
DORDRECHT- Een 25-jarige man uit Dordrecht is aangehouden. De man reed in de nacht van dinsdag op woensdag 3 maart over de Domela Nieuwenhuisweg. De man moest een blaastest ondergaan en bleek teveel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. Hij was al eerder voor dit vergrijp aangehouden. De man moest zijn rijbewijs inleveren.

ROODLICHTCONTROLES
DORDRECHT/ZWIJNDRECHT- Op de Langeweg in Zwijndrecht en de Krommedijk in Dordrecht heeft de politie een roodlichtcontrole gehouden. Dit was op dinsdagmiddag 2 maart. 23 bestuurders reden door het rode licht en werden hiervoor bekeurd.

VERLICHTINGSCONTROLE
DORDRECHT- De politie heeft op diverse straten in de wijk Stadspolders een fietsverlichtingscontrole gehouden op dinsdagavond 2 maart. Er werden 40 fietsers gecontroleerd. 13 fietsers hadden hun verlichting niet of gedeeltelijk niet in orde en werden hiervoor bekeurd.