Politie Zuid-Holland-Zuid

03/03 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

03-03-2004 - Persberichten District II

AANHOUDINGEN NA ACHTERVOLGING
NIEUWLAND- De politie heeft na een uitgebreide zoekactie twee verdachte mannen aangehouden. Op dinsdagavond 2 maart reden de twee verdachten in een gestolen voertuig over de A27. De politie achtervolgde de auto, raakte de auto bij Meerkerk kwijt en nam een kijkje in Nieuwland. De auto werd daar, zonder verdachten, aangetroffen op de Torenstraat. Een politieman zag wel twee zogenaamde joggers rondlopen. Ze waren bezig met een cooling-down en deden rek- en strekoefeningen. Plotseling echter, liepen ze naar de auto en gingen ervoor door. Het bleek om de twee verdachten te gaan. De politie zette opnieuw een achtervolging in. Op de Zijlkade ramden de verdachten de politiebus en vervolgden hun weg. Zij stopten op de Bazelbrug en renden uit de auto door een sloot de weilanden in. De auto van de verdachten rolde ondertussen de sloot in. Politieagenten sprintten achter de mannen aan en hielden de mannen even later aan. Na de aanhouding bleek dat er was ingebroken in een woning in Nieuwland. Een fototoestel en een videocamera waren ontvreemd. Deze werden in de auto van de verdachten teruggevonden. De auto moest uit de sloot worden getakeld. Ook de brandweer kwam ter plaatse om de benzine, die uit de auto in de sloot was gelekt, op te ruimen. De37-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats en zijn 33-jarige maatje zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn ingesloten.

GETUIGEN GEZOCHT VAN BRANDSTICHTING
PAPENDRECHT - De politie is op zoek naar getuigen van de brandstichting in een café aan de Meent in Papendracht. Dinsdag 2 maart omstreeks 4.00 uur hebben onbekenden getracht het pand in brand te steken, door snel optreden van de brandweer werd toen grote schade voorkomen. Omstreeks 6.30 uur brak er weer brand uit in het pand, ditmaal brandde het pand volledig uit. De politie houdt ook in dit geval ernstig rekening met brandstichting.

Getuigen gezocht
Mensen die menen iets gezien te hebben, of informatie hebben over de brand, worden verzocht contact op te nemen met de politie, telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

BROMFIETSER GEWOND
SCHOONREWOERD- Een 33-jarige bromfietser uit Leerdam is gewond geraakt tijdens een ongeval. Hij reed op dinsdagmiddag 2 maart over de N484. De bromfietser stak bij een kruising plotseling over en werd toen geschept door een 53-jarige automobilist uit Houten. De bromfietser werd per ambulance met een gebroken sleutelbeen en letsel aan zijn ribben overgebracht naar het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. De automobilist bleef ongedeerd. Beide voertuigen raakten beschadigd.

GRAAFBAKKEN GESTOLEN: MANNEN AANGEHOUDEN
PAPENDRECHT- Twee mannen zijn aangehouden. Een getuige belde op dinsdagavond 2 maart de politie omdat er graafbakken vanaf de Meidoornstraat zouden zijn gestolen. De politie trof twee mannen met een auto-ambulance aan op de Veerweg. Hierop waren enkele graafbakken geladen. De 18-jarige man uit Rotterdam en zijn 31-jarige maatje uit Rotterdam werden aangehouden.

ONGEVAL
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Drie voertuigen zijn betrokken geraakt bij een ongeval. Op dinsdagmiddag 2 maart omstreeks 12.30 uur stopte een vrachtauto ter hoogte van het viaduct op de A15. Hierdoor moest een andere vrachtwagenbestuurder plotseling remmen en naar links uitwijken waardoor hij in de middengeleiding terecht kwam. Hij raakte hierbij een auto-ambulance. Er was alleen materiële schade. Het verkeer werd gedurende een uur omgeleid via het bezinestation. Hierdoor ontstond een lange file.