Politie Zuid-Holland-Zuid

03/03 Hoeksche Waard

03-03-2004 - Persberichten District III

PREVENTIEVE CONTROLES
CROMSTRIJEN- De politie heeft tijdens de voorjaarsvakantie in de gemeente Cromstrijen diverse preventieve controles gehouden. Het doel van de controles was enerzijds het terugdringen van criminaliteit. Anderzijds wilde de politie met de controles de inwoners van Cromstrijen bewust laten worden om preventieve maatregelen te nemen tegen woninginbraken en autocriminaliteit.

* Op maandag zijn er in de wijk Philipsburg in Numansdorp zon 100 woningen gecontroleerd. Tijdens een dergelijke controle wordt er gekeken of er een zichtbare buit aanwezig is en of de woning voldoende verlicht is. Van de 100 woningen waren er s avonds 25 onverlicht . De bewoners hebben een brief ontvangen met tips om woninginbraken te voorkomen. In de muziekbuurt in Klaaswaal werd een dergelijke controle gehouden. Hier waren 20 van de 100 gecontroleerde woningen onverlicht. Op dezelfde maandagavond 23 februari werd er ook een niets erin, niets eruit controle uitgevoerd in de omgeving van de Roerdompsingel. Zon 20 van de 120 gecontroleerde voertuigen hadden een zichtbare buit of waren niet goed afgesloten. De foute autos hebben een briefje met preventie tips onder de ruitenwisser gekregen.

* Op dinsdag 24 februari zijn er tijdens een woninginbraken preventie controle in de bloemenbuurt in Klaaswaal 100 woningen gecontroleerd. 16 woningen waren niet verlicht.
* Op woensdag 25 februari controleerde de politie zon 120 woningen. Hiervan waren er 13 onverlicht. Dezelfde avond werd er ook een niets erin, niets eruit actie gehouden. Van de 50 gecontroleerde autos in de Oranjebuurt in Klaaswaal waren er vijf met een zichtbare buit of niet goed afgesloten.

* Op donderdag 25 februari werden er in de bomenbuurt in Klaaswaal 100 woningen gecontroleerd. Hier waren 14 woningen onverlicht. Dezelfde avond werden op deze locatie tijdens een niets erin, niets eruit actie 54 voertuigen gecontroleerd. Drie voertuigen hadden een zichtbaren buit of waren niet afgesloten.

MAN AANGEHOUDEN
MIJNSHEERENLAND- Een 52-jarige man uit Dordrecht is aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling. Op dinsdagmiddag 2 maart reed een 40-jarige man uit s Gravendeel over de N217. Hij kreeg in het verkeer onenigheid over het inhalen van de 40-jarige man. Ter hoogte van de Vrouwe Huisjesweg stapte de 52-jarige man uit zijn voertuig en gooide een sigaret door het raampje van de 40-jarige. Daarna sloeg hij hem in zijn gezicht en ging ervan door. De politie hield deze man even later aan op de Boonsweg.

BUS
OUD-BEIJERLAND- Een 27-jarige vrouw uit Oud-Beijerland is aangehouden. De vrouw stond op dinsdagmiddag 2 maart op het Vierwiekenplein. Ze ging midden op de weg voor een bus staan zodat deze niet weg kon rijden. De vrouw reageerde niet op het getoeter van de buschauffeur. Een passagier stapte uit en pakte samen met een andere man de vrouw vast. Ze werd agressief. De politie hield de vrouw aan.