1e persbericht van woensdag 3 maart 2004

Eindhoven 03-03-2004 - Berichten uit de regio

Bergeijk: Snelle snorfietser betrapt

Een 22-jarige snorfietser uit Bergeijk is dinsdagavond zijn vervoermiddel kwijtgeraakt. De man reed met flinke snelheid een politiesurveillance voorbij. Toen deze de verdachte even later staande hield bleek bij controle dat de snorfiets een bromfiets was en dat deze niet verzekerd was. De verdachte kreeg een proces-verbaal voor het rijden zonder helm, geen verzekering en het voeren van verkeerde platen. De bromfiets is inbeslaggenomen.

Gemert: Inbraak in een bedrijf

Tussen dinsdagavond 22.50 uur en 22.59 uur is er ingebroken in een bedrijf aan de Energieweg. Men kwam binnen door vernieling van een thermopaneruit. Uit het bedrijf zijn een flatscreen monitor en een docking station weggenomen.

Deurne: Diefstal uit een woning

Uit een woning aan de Leembaan is dinsdag tussen 08.00 uur en 22.45 uur een sieradendoosje met, tot nu toe onbekende inhoud, weggenomen. Men kwam de woning binnen door een niet goed afgesloten deur.

Helmond: Zakkenrollen

Een 35-jarige inwoonster van Helmond is dinsdagmorgen, op de Kegelbaan, omstreeks 11.30 uur het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De vrouw was op weg naar de fietsenstalling toen er iemand tegen haar aanliep. Toen zij thuis kwam bemerkte ze dat haar paspoort uit haar jaszak was weggenomen.

Eindhoven: Fietsendieven aangehouden

Op de Tongelresestraat zijn dinsdagavond om 21.44 uur, twee inwoners van Eindhoven van 26 en 28 jaar, aangehouden. Zij worden ervan verdacht kort voordien twee fietsen te hebben weggenomen op de Kwartelstraat. Getuigen hadden de twee gezien en de politie gebeld. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau en voor onderzoek ingesloten. De fietsen zijn voor onderzoek veilig gesteld.

Eindhoven: Aanhoudingen na autodiefstal

Woensdagmorgen om 02.03 uur zijn op de Lakerstraat twee Eindhovenaren van 31 en 36 jaar aangehouden. Zij reden in een personenauto die als gestolen stond gesignaleerd. De auto bleek in de nacht van maandag op dinsdag vanaf de Hastelweg te zijn weggenomen. De verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten. De auto is inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Asten: Verkeerscontrole

Woensdagmorgen is er tussen 07.25 uur en 09.15 uur gecontroleerd op de oversteek van de Oostappensedijk met de N279. Zes bestuurders kregen een proces-verbaal voor het niet volgen van de verplichte rijrichting.

Nuenen: Bromfietser gewond bij aanrijding

Een 33-jarige bromfietser uit Nuenen is woensdagmorgen omstreeks 07.45 uur bij een aanrijding met een personenauto, op de kruising Vorsterdijk Europalaan, gewond geraakt. Een 54-jarige Eindhovense automobilist reed over de Europalaan komende uit de richting Eindhoven. Op de kruising met de Vorsterdijk sloeg de bestuurder rechtsaf en kwam daar in botsing met de, aan de linkerzijde van de rijbaan, op het fietspad rijdende bromfietser. Het slachtoffer is met verwondingen aan borst en schouder opgenomen in het ziekenhuis.

Deurne: Diefstal personenauto

Van een parkeerplaats aan de Roothaertstraat is dinsdag tussen 15.30 uur en 17.45 uur een personenauto, merk Lincoln, type Continental, kleur zwart voorzien van het kenteken 04-FS-BX.