Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

AVEVE STREEFT NAAR FORSE UITBREIDING WINKELS IN LIMBURG EN BRABANT

BEEK Binnen nu en drie jaar wil Aveve in Limburg en Noord-Brabant beschikken over 25.000 m2 verkoopruimte. Dat maakte woensdagavond, tijdens de opening van de nieuwe Aveve tuin-dier-hobby winkel in Beek, de Divisiedirecteur Klantenorganisatie en distributieketen van Aveve de heer Rudy Lefèvre bekend.

Volgens Lefèvre is een snelle groei van het aantal winkels nodig om een belangrijke speler in de Limburgse en Brabantse distributiemarkt te worden. De overname in voorjaar 2003 van vier Boerenbondwinkels in Beek, Gulpen, Heugem-Maastricht en Merkelbeek van de landbouwcoöperatie Swentibold was voor Aveve een eerste verkenning van de Nederlandse markt. "Na een jaar pionieren in Nedelands Limburg zijn we nu klaar om zeer gericht de markt uit te breiden middels nieuwe vestigingen van de winkelformule Aveve tuin, dier en groene hobby. De ambitie die wij ons gesteld hebben is om binnen enkele jaren 25.000 m² winkeloppervlakte te hebben in Nederland", aldus Lefèvre. Met haar vestigingen in Gulpen, Merkelbeek, Heugem en de nieuwe gigawinkel in Beek beschikt Aveve nu over circa 4.500 m2 winkeloppervlak. De winkels moeten een minimale verkoopoppervlakte van 800 m2 hebben. Aveve beheert de winkels zelf of werkt samen met een franchisenemer. De uitbreidingen vinden alleen plaats in Limburg en Brabant om de winkels vanuit de Belgische distributiecentra zelf te kunnen bedienen. In Vlaanderen wordt de consumentenmarkt bewerkt onder de naam 'Aveve Tuincentrum', in Wallonië onder de naam 'Hobby Vert'. De keten bestaat uit 238 verkooppunten waarvan 208 op franchisebasis. De totale omzet van de winkelketen bedroeg in 2002 circa 100 miljoen euro.

Groeien in kwaliteit.

De Aveve winkelformule, die in België zeer succesvol is en zijn marktpositie verder verstevigt, werd vorig jaar met succes in Nederland geïntroduceerd. Het eerste jaar was duidelijk een pionierjaar. De Nederlandse markt vraagt een andere benadering dan de Belgische. De Aveve formule is daarom met succes aangepast aan de Nederlandse consument. Wat niet is aangepast en waarmee Aveve zich wil onderscheiden is het uitmuntend en professioneel advies. "De basis hiertoe vormt de kennis die de Aveve-groep zich heeft opgebouwd over land- en tuinbouw. Deze professionele kennis komt nu ook ter beschikking voor de tuin- en dierenliefhebber", aldus Lefèvre

De Groep Aveve bestaat uit een 60-tal commerciële en industriële bedrijven die actief zijn in diverse sectoren in binnen- en buitenland. In België is Aveve de belangrijkste toeleverancier van de land- en tuinbouw. Daarnaast zijn ondernemingen behorende tot de Groep Aveve ook actief in aanverwante sectoren zoals de liefhebbersmarkt (Aveve Tuincentra), voeding en voedingsindustrie, engineering en IT. Aveve had in 2002 een eigen vermogen van ruim 142 miljoen euro en realiseerde in dat jaar met ruim 2.000 medewerkers een omzet van 878 miljoen euro.

////////////////
Noot voor de pers: voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met M&O bureau Guus Queisen te Sittard, telefoon 046-4585166 - 06 250 26 332