Politie Amsterdam-Amstelland

Gaspedaal te ver ingetrapt
3-3-2004. Dinsdagavond rond acht uur reed een 30-jarige automobilist 166 kilometer per uur waar 100 kilometer is toegestaan. De man werd aan de kant gezet, waar hij verklaarde dat hij handsfree belde en niet op de snelheidsmeter lette. Dit leverde hem een flinke boete op. Zijn rijbewijs is hij voor een poos kwijt.

---

Overval op bakkerij

3-3-2004. Dinsdagmiddag rond halfvier werd een bakkerij aan de Comeniusstraat overvallen door vier gewapende mannen. Er waren op dat moment geen klanten aanwezig. De vier kwamen de zaak binnen en sloegen de 63-jarige medewerkster meerdere malen met een knuppel tegen haar hoofd. Hierdoor liep ze verwondingen en een gebroken tand op. Toch lukte het haar de alarmknop in te drukken. De daders gingen er hierna zonder buit vandoor.

---

Man met rollator beroofd: een arrestatie

3-3-2004. Dinsdagmiddag is een 37-jarige man gearresteerd. Hij beroofde kort daarvoor op de Wittenkade een man met een rollator van een fles wijn. De dader gaf het slachtoffer een stomp in het gezicht en pakte de fles uit het mandje van de rollator. Een getuige riep de hulp in van het winkelpersoneel dat de berover bij de van Limburg Stirumstraat te pakken kreeg. Hij werd vastgehouden totdat de politie kwam, die hem naar het bureau bracht.

---