Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 maart 2004

Meisje lastig gevallen

9 jarig meisje door jongen lastig gevallen en drukt keel dicht

Haaksbergen

Dinsdagavond 2 maart om ongeveer 19.45 uur wordt gemeld dat in een brandgang tussen woningen aan de Lupine en de Leeuwenbek in Haaksbergen een meisje was lastig gevallen. Bleek dat een 9 jr. meisje uit Haaksbergen samen met haar 10 jr. broertje en een 8 jr. vriendinnetje ook uit Haaksbergen in de wijk aan het fietsen was geweest. In de genoemde brandgang had aan het eind, aan de zijde van de Lupine, een jongen gestaan. Hij liet het broertje en het vriendinnetje doorfietsen en hield het 9 jr. slachtoffer, die achteraan fietste, tegen. Hij greep haar bij de keel en duwde haar van de fiets. Zij kon loskomen en begon te schreeuwen en kon wegkomen terug naar de Leeuwenbek. Het broertje bemerkte dat zij niet meer achter hen fietste en keerde en zag toen dat de jongen op zijn eigen fiets wegfietste in de richting van het Ridderspoor. Het voorval is gebeurd tussen 18.30 en 19.00 uur. Het slachtoffer is samen met het vriendinnetje naar het huis gefietst van een andere vriendin. Daar werd het verhaal verteld en is de vader van deze laatste vriendin nog wezen zoeken, zonder resultaat. Het gaat om een jongen van ongeveer 14 jaar, blank met donker achterover gekamd haar met veel gel. In zijn gezicht heeft hij een pukkel of een vlek vlak naast zijn neus. Hij droeg een zwarte broek en lichtkleurige bovenkleding. De politie wil graag in contact komen met eventuele getuigen. Zij worden verzocht te bellen met 0900-8844 of met Bel M 0800-7000. (bps: 04-026539)

Rijden onder invloed

Man valt klanten lastig en verkeert onder invloed

Enschede

Dinsdagmorgen de 2e maart om ongeveer 07.10 uur wordt gemeld dat in een tankstation aan de Boulevard in Enschede, een klant zich vervelend gedraagt. Hij had o.a. klanten lastig gevallen en was volgens de melder met te veel alcohol op weer in zijn auto weggereden. Op de Hogelandsingel werd de auto met de bestuurder gesignaleerd en aan de kant gezet. De bestuurder, een 36 jr. Enschedeer, bleek inderdaad te diep in het bekende glaasje te hebben gekeken en werd aangehouden. Aan het bureau saboteerde hij de ademanalyse en werd door een gemeentearts een bloedproef afgenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-026087)

Aanrijding met letsel

Dronken automobilist rijdt twee fietsters aan

Enschede

Dinsdagavond 2 maart om ongeveer 19.40 uur vond op de Broekheurnering ter hoogte van het Oosterveld in Enschede een aanrijding plaats. Bleek dat een 58 jr. Enschedese automobilist een 45 jr. moeder en haar 15 jr. dochter, beiden uit Enschede, die op het fietspad van de Broekheurnering hadden gefietst, van achteren had aangereden. Moeder raakte dusdanig gewond dat ze met een ambulance naar het ziekenhuis werd overgebracht, de dochter bleef ongedeerd. De 58 jr. automobilist bleek aardig onder invloed van de nodige alcohol te zijn en was bovendien niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Hij werd aangehouden en de ademanalyse aan het bureau wees 0.93 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-026524)

Aanhouding vervelende man

Man wil niet aan een bevel of vordering van politiemensen voldoen en wordt aangehouden.

Enschede

Woensdagmorgen 3 maart werd om ongeveer 04.10 uur een opstootje gemeld op de Heurne in Enschede. Bleek dat wat jongeren problemen met elkaar hadden. Waarover is niet precies duidelijk geworden maar wel dat er over en weer klappen zijn gevallen. De twee partijen werden uit elkaar gehaald en bevolen zich te verplaatsen. Een persoon, een 20 jr. Enschedeer, bleef maar doorzeuren tegen de politiemensen, oorzaak vermoedelijk overmatig drankgebruik, en wilde ook na vordering daartoe niet weggaan. Hierop is hij aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering en aan het bureau opgesloten. In de loop van woensdagmorgen is hij afgehoord en heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-026605)

Jan Camphuis.: 053-4555588

---- --