Gemeente Hilvarenbeek


Uit de B&W-besluitenlijst van 02 maart 2004 (03-03-2004)

Kermis Hilvarenbeek
Ten behoeve van de Hilvarenbeekse kermis voor 2004 wordt een jaarcontract afgesloten met een zestiental kermisexploitanten. Met zeventien exploitanten is al eerder een meerjarig contract afgesloten.

Tevens is besloten het parkeerterrein van sportpark de Roodloop aan te wijzen als parkeerplaats voor woonwagens. Verder is vergunning verleend voor het houden van een loterij en een artiestenoptreden. Voor reclamedoeleinden wordt 3.385,00 beschikbaar gesteld.

Verkeerssituatie Schutweg Diessen
Het college heeft besloten de Schutweg in Diessen in zijn geheel te verharden en de weg gesloten te verklaren voor alle motorvoertuigen met uitzondering van bestemmingsverkeer. De maximumsnelheid zal worden verlaagd naar 60 km/uur.
Omwonenden van de Schutweg hebben in het verleden regelmatig klachten geuit over de overlast die zij ondervinden van de weg. De klachten hebben in hoofdzaak betrekking op de staat van het wegdek, verkeersveiligheid en geluidsoverlast. De maatregelen die nu worden getroffen zijn besproken met aanwonenden en met de politie.

Voorstellen aan de gemeenteraad

Bemensing Bezwaar- en beroepschriftencommissie
Op eigen verzoek wordt aan een tweetal leden van de Bezwaar- en beroep-schriftencommissie ontslag verleend. Een voorstel hiertoe wordt voorgelegd aan de gemeenteraad. Gelijktijdig wordt voorgesteld een tweetal nieuwe leden te benoemen in de onstane vacatures.

Gedragscodes bestuurders
In het kader van de dualisering van gemeentebesturen zijn gemeenten wettelijk verplicht om gedragscodes voor bestuurders vast te stellen. De gedragscode - die van toepassing is op leden van de raad, wethouders en de burgemeester - bevat onder meer afspraken over het tegengaan van belangenverstrengeling, over nevenfuncties en het aannemen van geschenken.
Een voorstel om de gedragscodes vast te stellen wordt op 25 maart 2004 aan de gemeenteraad voorgelegd.

Uit eerdere collegevergaderingen

Subsidieverzoek
Van het praktijkkoor en het kinderkoor van de muziekschool is een verzoek ontvangen om een financiële bijdrage in de kosten voor een afsluitend concert van de zangopleiding op 28 maart 2003 in Cultureel Centrum Elckerlijc. Het college stelt voor het uitvoeren van dit evenement 350,00 beschikbaar.