Gemeente Terneuzen

Vlietstraat

Persbericht 3 maart 2004

ONDERHOUD EN AANLEG FIETSPAD VLIETSTRAAT

De komende drie maanden wordt in de Vlietstraat in Terneuzen de verkeerssituatie veiliger gemaakt. Aan de noord- en oostzijde van de Vlietstraat - Wielingenlaan wordt een fietspad aangelegd, deze werkzaamheden zijn inmiddels begonnen. Ook komen er verkeersgeleiders op de aansluiting met de Wielingenlaan en worden de verkeersgeleiders op de aansluiting met de Zeldenrustlaan breder. De Vlietstraat krijgt een nieuwe asfaltdeklaag.

Scholieren naar het ROC Westerschelde en het
Zeldenrust-Steelantcollege zullen dankzij het nieuwe fietspad minder vaak hoeven over te steken. Ook is het mogelijk om op beide kruisingen van de Vlietstraat (namelijk met de Wielingenlaan en de Zeldenrustlaan) in twee fasen over te steken; een stuk veiliger dus.

Werkzaamheden in fasen
Om de overlast te beperken worden de werkzaamheden in fasen uitgevoerd. Fase één (tot 17 maart) betreft de aanleg van het fietspad langs de Vlietstraat-Wielingenlaan. Tijdens deze werkzaamheden zal het verkeer enigszins gehinderd worden, maar kan gebruik blijven maken van de route Vlietstraat-Wielingenlaan. In de tweede fase (van 17 maart t/m 8 april) wordt de kruising Vlietstraat-Wielingenlaan aangepast en zal de Vlietstraat (tussen de Zeldenrustlaan en de Wielingenlaan) opnieuw worden geasfalteerd. De wijk St. Annapolder blijft via de Ferlemanstraat bereikbaar. De wijk Zeldenrust en de scholen ROC Westerschelde en het Zeldenrust-Steelantcollege blijven bereikbaar via de Vlietstraat-Zeldenrustlaan. In fase drie (13 t/m 29 april) zal de kruising Vlietstraat-Zeldenrustlaan worden aangepakt en krijgt de rijbaan van de Vlietstraat (tussen de Guido Gezellestraat en de Zeldenrustlaan) een nieuwe asfaltdeklaag. De wijk St. Annapolder blijft zoveel mogelijk bereikbaar via de Vlietstraat-Wielingenlaan. De wijk Zeldenrust en de scholen blijven bereikbaar via de route Rooseveltlaan-Sloelaan-Zeldenrustlaan. De busroute zal in deze derde fase worden omgeleid via de Rooseveltlaan. De bushaltes aan de Zeldenrustlaan en Sloelaan komen tijdelijk te vervallen. Ter hoogte van de rotonde Rooseveltlaan-Sloelaan zal een tijdelijke halte worden gecreëerd.

Van 17 maart tot en met 29 april (fase twee en drie) zal het verkeer van en naar het ziekenhuis worden omgeleid via de kruising rijksweg N 61-St. Annapolder, die gedurende deze werkzaamheden voor het verkeer wordt opengesteld.

In de vierde fase (3 t/m 14 mei) zal het resterende gedeelte van de Vlietstraat (tussen de Wielingenlaan en het parkeerterrein aan de achterzijde van het ziekenhuis) opnieuw worden geasfalteerd, en krijgt het fietspad aan de west- en zuidzijde van de
Vlietstraat-Wielingenlaan een nieuwe (rode) asfaltdeklaag.Het einde van de werkzaamheden is voorzien rond 14 mei. Omwonenden zijn in een uitgebreide brief over de werkzaamheden geïnformeerd.

Noot aan de redactie:

Nadere informatie:
Afdeling Communicatie
Vera van der Windt
Telefoonnummer: 0115 - 455 521